Drone’lar normalde sabit motorludur. Drone’a yön verme genelde ön/arka-sağ/sol motorların farklı hızlarda çalışmasıyla olur. Voliro Akrobatik Hexacopter drone’ların manevra kabiliyetine farklı bir bakış açısı getiriyor.

Drone’ları zemine paralel durmak ya da uçmak zorunda olmaktan çıkaran Voliro’nun getirdiği teknoloji, cihaza üç boyutlu bir hareket kabiliyeti sunuyor. Peki bu nasıl oluyor?

Şöyle ki; motorlar sabit değil oynar bir kafa üzerine monte edilmiş. Motorların ve doğal olarak da pervanelerin farklı açıda, farklı yöne doğru hareket etmesiyle drone istenilen her yöne hareket edebilecek bir cihaza dönüşüyor.

“Düz duvara tırmanmak” eylemini Voliro ile hayata geçirmek mümkün. Yani bir duvara paralel bir şekilde yan pozisyonda dururken duvarın herhangi bir istikametine doğru hareket edebiliyor.

Böyle bir cihazı üç boyutta da dengeli bir şekilde uçurabilmek ancak çok komplike bir yazılımla mümkün olabilir. Voliro’nun arkada kalan ama aslında öne çıkarılması gereken tarafı bu bence. İsviçre Federal Teknoloji Enstitüsü [Swiss Federal Institute of Technology (ETH Zürich)] ve Zürih Güzel Sanatlar Üniversitesi [Zurich University of the Arts (ZHDK)] bünyesinden bir grup mühendislik öğrencisinin çalışmasının ürünü olan Voliro Akrobatik Hexacopter, konsept bir ürün olarak drone’ların günlük hayatta kullanımına farklı bir bakış açısı getiriyor ve ileri zamanlarda nerelerde kullanılabileceğinin de ipucunu veriyor.

Voliro Akrobatik Hexacopter hakkında ilave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]