Güneş enerjisinden daha etkin faydalanma yönünde her geçen gün yeni yol ve yöntemler devreye giriyor. Gelişmiş ülkelerde son dönemin modası evlerin çatısının tamamen güneş enerji panellerinden yapılması. Bu sayede evin ihtiyacı olan bütün enerji çatıdan karşılanıyordur sanırım.

Çatıya monte edilen sistemlerin pahalı olması sebebiyle ve de daha çok kiracılara hitap edecek şekilde; Los Angeles merkezli SolarGaps girişimi güneş enerji panellerini ve evlerdeki motorlu jaluzi perde sistemlerini birleştiren bir projeyi hayata geçirmek için harekete geçmiş durumda.

SolarGaps, jaluzi perde sisteminin şeritleri üzerine monte edilen güneş panelleri ile burada üretilen enerjinin evin iç hattına verilmesi ya da bir bataryada depolanmasını sağlayan sistemden oluşuyor.

Bir telefon uygulaması üzerinden jaluzi perdelerin açılarının kontrol edilebildiği sistem ayrıca otomatik olarak güneşin hareketine göre açısını belirleyip en verimli şekilde güneş ışınlarından faydalanıyor.

Ödenen elektrik faturasında %70’e varan oranda bir azalış meydana getireceği belirtilen SolarGaps Güneş Enerji Panelli Jaluzi Perde sistemi şimdiden öngörülen bütçesinin yarısından fazlasını toplamış durumda olan ve önümüzdeki Eylül ayında üretime geçecek olan bir Kickstarter projesi. Büyüklük ve adedine göre değişen fiyatlarla ön sipariş verilebilen SolarGaps’in jaluzi perdeleri 250$’dan başlıyor. İlave bilgi ve ön sipariş için tıklayınız.

[post_ads]









[post_ads_2]