Casio saatlerinin kaymak tabakası diyebileceğimiz G-Shock serisinin ilk prototipi, 10 yıl batarya ömrü, 10 bar basınca dayanma, 10 metre yüksekten düşmelere karşı direnç gibi özelliklere sahipti. Bu sağlamlık ve dayanıklılık felsefesiyle yola çıkan G-Shock serisi, tam da bu yüzden atletlerin, askerlerin, outdoor tutkunlarının, macera severlerin ve kaşiflerin vazgeçilmez aksesuarı haline geldi. 35 yıldır devam eden G-Shock serisi, bünyesinde birçok model barındırıyor. TeknOlsun TeaM'den Ales Kapedese, sizin için en iyi 12 tanesini seçti. İşte en iyi 12 G-Shock modeli.

50$ Altında

1. Casio G-Shock DW6900-1V Sport Watch

Fiyatının düşüklüğü sizi aldatmasın, çünkü birçok özelliği var. Saat, gün ve tarih ile alarm, kronometre ve geri sayım özellikleri bunlardan birkaçı. Ya aslında hepsi bu kadar. Fena değil bence.

100$ Altındakiler

2. Casio G-Shock G100-1BV Analog-Dijital Watch

Hem klasik görünsün hem de dijital özellikleri olsun diyenler için on numara bir saat. Klasik bütün özellikler mevcut. İlaveten manyetik güçlerden etkilenmiyormuş. Bunu niye özellik olarak yazmışlar ben de anlamadım. Mıknatıslardan etkilenmiyor yani. Süper olay.

3. Casio G-Shock G7900A Rescue Watch

Kırmızı rengiyle öne çıkan bu saatin tek özelliği kırmızı olması değil tabi ki de. Spor bir saatte bulunan klasik özelliklerine ilaveten ayın evrelerini, gelgitlerin değişimini ve 29 farklı zaman dilimini gösterme gibi özellikleri de mevcut.


4. Casio G-Shock GWM5610-1 Solar Sport Watch

Modifiye F-91 gibi duran bu saatin ismine bakın. Solar dedin mi işler değişmeye başlar yavaştan. Spor saatlerdeki klasik özelliklere ilaveten 29 farklı saat dilimi ve 48 şehrin yerel saatini gösteren solar saat, ışıksız ortamda da 10 aya kadar çalışıyor. 200m derinliğe kadar su geçirmeme özelliği ile yüzücüler için de bir alternatif.

5. Casio G-Shock AWGM100B-1ACR Solar Sport Watch

Klasiğe yakın görüntüsüyle takım elbiseye uygun bir görüntü çizse de bu solar saat de 200m derinliğe kadar dalış, 28 saat dilimi ile 48 şehrin yerel saatini göstermesi ve diğer işlevleriyle öne çıkıyor. Güneş enerjili olsa da gün yüzü görmeden 5-23 ay arası işlemeye devam ediyor.

200$ Altındakiler


6. Casio G-Shock G9300-1 Mudman Watch

Adından da tahmin edeceğiniz üzere çamura karşı dayanıklı bir saat. Yani sert arazi ve hava şartları için üretilmiş diyebiliriz. Güneş enerjili Mudman ayın evreleri, sıcaklık göstergesi, pusula ve dünya saatlerini gösterme özellikleriyle öne çıkan bir model.

7. Casio G-Shock GW-9400-3CR Rangeman Watch

“Military” tarz bu saatin öne çıkan özelliği dayanıklılığı doğal olarak. Darbeye dayanıklı üçlü sensörüyle yükseklik, basınç, sıcaklık ölçümü gibi imkanları sunuyor. Ve bunu her şartta yapabiliyor. Güneş enerjili olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

200$ Üstündekiler

(Bundan Sonrasını Fakirler Okumasın)


8. Casio G-Shock GXW-56-1BJF Solar Radio Watch

Bu saati şu ana kadarkilerden ayıran en önemli özelliği radyo kontrollü olması. Yani radyo frekanslarıyla saatin kaç olduğunu kendisi ayarlıyor. Böylece sizin saatinizi ileri/geri almanıza gerek kalmıyor. Ayrıca gittiğiniz yerin saatini otomatik olarak ayarlıyor. Uluslararası seyahat edenler için çok kullanışlı olabilecek bir ürün. Uçaktan indiğinizde “buranın saati kaçtır şimdi?” diye düşünmenize bile gerek yok. Saatinize bakmanız yeterli.

9. Casio G-Shock GG-1000-1A3 Mudmaster Watch

Bu saati de şu ana kadarkilerden ayıran en önemli özelliği adından anlaşılacağı üzere çamur için yaratılmış olması. Kısaca “çamurların efendisi” diyebiliriz. Klasik outdoor saat özelliklerine ilaveten çamur içinde yüzerken bile çalışan bir pusulası da mevcut.

10. Casio G-Shock GW9200-1 Riseman Watch

Adından da anlaşılacağı üzere arada yükselenler için tasarlanmış bir saat. Üç katmanlı ikiz sensörüyle yükseklik, basınç ve sıcaklık değerlerini daha kesin sonuçlarla veren Riseman havacılık işlerine merakı olanların saati. Radyo kontrollü Riseman kolunuzdayken paraşütle indiğiniz yerin saatini merak etmenize gerek yok, saatinize bakmanız yeterli. 1974’te olacaktı bu var ya.

11. Casio G-Shock GWF1000-1CR Frogman Watch

Bu da dalgıçlara hitap eden bir saat. Suya ve darbeye karşı ekstra dayanıklılığına ilaveten güneş enerjisi, radyo kontrollü zaman ayarı gibi özellikleri de mevcut. Sudan çıktığınızda “şimdi buranın saati kaçtır” diye düşünmenize gerek yok. Zaten saat dilimi değişecek kadar yüzmüş olamazınız.

12. Casio G-Shock GWN-Q1000-1A Gulfmaster Watch

Şu ana kadar sayılan özelliklerin hepsi bu saat üzerinde toplanmış diyebiliriz. Bence en güzel özelliği görüntüsü. Şunu takan adam yat sahibidir, armatördür. En kötü ihtimalle büyük bir yük gemisinin kaptanıdır. Saygı gösterilir.