Çoğumuz internette sevimli yavru kedi fotoğraflarına, tatlı kuzulara, güzel renkleri olan kuşlara ve kelebeklere bakarak zaman geçirmişizdir. Hayvanat bahçelerinde aslanların ve kaplanların güçlü ve vahşi duruşları bizleri etkilemiştir. Ancak bütün dünya hayvanları benzer güzellikleri ve sevimliliği taşımıyor. İşte en çirkin 7 hayvan:

1. Tüysüz Köstebek Faresi

Bu hayvanı en çirkin hayvanlar listesi dışında görebilmeniz pek mümkün değil. 30 çeşit köstebek faresinden biri olan tüysüz köstebek faresi bir kraliçenin yönettiği kolonide yaşar. Kraliçenin tek görevi ise üremek ve yeni nesilleri dünyaya getirmek.

Vücutlarında az sayıda bulunan tüylerini yer altında ilerlerken yönlerini bulmak için kullanıyorlar. Dünyada az sayıda coğrafyada rastlayabiliyoruz. Tabi bunu isterseniz.





2. Pabuçgagalı


Kocaman gagası sayesinde anında diğer kuşlardan ayırt edilebilen pabuçgagalı, Afrikanın tropik iklim görülen yerlerinde yaşar. Çoğunlukla yalnız yaşamayı sever fakat konu yemek ve çiftleşme olunca bir araya gelmekten de çekinmezler. Pabuçgagalı hakkında bilinenler az, çünkü genelde insanların hiç uğramadığı bölgeleri yaşamak için seçiyorlar . Bu kuşa bakınca dinozorlar zamanından kalmış gibi geliyor insana. Genellikle gece avlanmayı tercih ederlermiş ve yavruları 2-3 aylık olana kadar analarının eline bakarlarmış.





3. Tüylü Yarasa



Genellikle Çin coğrafyasında yaşarlar. Yuvalarını ormanlarda kurumuş ağaç ve yaprakların arasına yaparlar. Hayvanın çirkinliği sülaleden geliyor. Aşağıdaki resimde gördüğünüz koca kulaklı yarasa büyük babası olur. Çirkinlik elinde olan bir şey değil. Yazık lan..


4. Blobfish



Balığın adını Türkçeye çevirdiğimizde damla balığı falan oluyor. Bu balığa damla balığı diyen arkadaşı tebrik ediyorum. Bu bildiğin bizim bakkal Cumhur abinin denize düşmüş ve habitatını oraya kurup çıplak gezmeye alışmış, deniz kabuğu satarak geçimini sağlayan hali kardeşim.

Bu çirkin, Avustralya ve çevresinde derin sularda yaşarmış. Balığın dışı sudan daha az yoğunlukta jelatinimsi bir maddeden oluştuğu için deniz dibinde çok enerji harcamadan ilerleyebiliyor. 2013 yılının en çirkin hayvanı olarak seçildi kendisi.

İşte Cumhur abinin diğer fotoğrafları,










5. Dev Su Böceği

Sırtında taşıdığı şeyler yumurtalarıymış. Boyutları 8-10 santime ulaşabiliyormuş. Yumurtalarının lezzetli olduğunu düşünen bir grup bu böceği çoktan egzotik lezzetler menüsüne dahil etmiş bile.






6. Yıldız Burunlu Yersıçanı

İlginç burnunun sayesinde ses dalgalarını ve elbette kokuları rahatça hissedebilirmiş. Burnunda 25000 çok hassas algılayıcı var imiş.






7. Uzun Burunlu Maymun



Peki bu kim? Kime benziyor, hele alttaki facebook profil fotoğrafına hasta oldum:))