Modası geçmiş işlerin aradan yıllar geçtikten sonra tekrar gündeme gelmesi falan alışık olmadığımız şeyler değil. Elbow Kaset Çalar da bu modası geçmiş işlerin yeniden moda olma akımının ürünü bir cihaz konsepti.

Bir zamanlar teyp kasetleri üzerinden yürürdü bütün müzik piyasası. Yaşı 30’un üzerinde olan herkesin bir kaset koleksiyonu olmuştur. Zamanla CD’ler çıktı, internetten müzik dinleme imkânları çoğaldı, mp3 falan derken kaset işi teknolojinin çok gerisinde kaldı.

Kaset işi bitti belki ama pek çoğumuzun evini biraz karıştırsak bir sürü kaset buluruz kesin. Elbow bu kasetleri tekrar dinleyebilmenin pratik bir yolu olabilir.

Elbow’un çalışma sistemi ürünün fotoğrafından da anlaşılacağı üzere çok basit. Ortada kasetin makarasını çeviren bir motor, üstte de bandı okuyan bir sistemden ibaret bir cihaz. Kulaklık çıkışına bağlayacağınız bir kulaklıkla kaseti dinleyebiliyorsunuz.

Atmaya bir türlü elinizin varmadığı kasetleri tekrar dinleyip nostalji yaşamak gerçekten zevkli olurdu. Yaklaşık bir yıl önce BrainMonk tarafından konsept bir çalışma olarak başlayan Elbow kaset çalar, şu günlerde iyi bir yatırımla hayata geçmenin planlarını yapıyor. 

[post_ads]






[post_ads_2]