Porsche, 2019 sonbaharında, Taycan ile ilk elektrikli aracını piyasaya sürdü. Gelin şimdi beraber yeni elektrikli Taycan Sport Turismo'ya bir göz atalım.

Porsche tarafından "yol dinamiklerine sahip pratik bir çok yönlü" olarak lanse edilen yeni bu model, Taycan Cross Turismo ile daha canlı Taycan arasındaki boşluğu doldurmayı hedefliyor. Piyasaya çıkan ilk tamamen elektrikli Sport Turismo olan bu yeni Taycan serisi beş farklı versiyonda sunulacak: 402 hp Taycan Sport Turismo, 523 hp Taycan 4S Sport Turismo, 590 hp Taycan GTS Sport Turismo , 670.5 beygirlik Taycan Turbo Sport Turismo ve birinci sınıf 751 beygirlik Taycan Turbo S Sport Turismo. İkinci sırada yer alan Taycan 4S Sport Turismo  0'dan 100 km/s hıza sadece 2,8 saniyede çıkabiliyor ve 257 km/s'nin biraz üzerinde maksimum hıza ulaşıyor.

Yeni seri, 446 litrelik saklama alanına sahip bir bagaj bölmesi ve ayrıca bagajda 84 litre ilave alan ile belirgin şekilde daha geniş. Arka koltuklar yatırıldığında ise turboşarjlı Taycan Sport Turismo'nun bagaj hacmi 1200 litreden fazla bir değere ulaşıyor. 490km civarında bir menzile sahip olan Taycan Sport Turismo'nun bataryası 23 dakikadan daha kısa bir sürede %80 (%5'ten) oranında şarj olabiliyor. Dahası, sadece beş dakikalık bir şarj ile modele 98km menzil elde edebiliyorsunuz. Serinin diğer dikkate değer özellikleri arasında; Sunshine Control (elektronik parlama koruma sistemi), yeni bir panoramik tavan, BOSE Surround Ses Sistemi ve isteğe bağlı uzaktan park yardımı yer alıyor.

Taycan Sport Turismo serisi için tam özellikler ve fiyatlandırma henüz açıklanmadı, ancak Porsche, GTS spesifikasyonunun 2022 yılının Şubat ayında piyasaya sürüleceğini ve serinin geri kalanının bir sonraki ay bayilere dağıtılacağını duyurdu. Daha fazla bilgi almak istersenşz buraya tıklayın.






BONUS: İki arkadaş. İki araba. Tek şarj. 

Tamamen elektrikli Porsche Taycan ile Kaliforniya sahillerinde ilerlerken Porsche sürücüleri Keanu Reeves ve Alex Winter'a katılın. 

Varış noktası: Los Angeles'taki Porsche Deneyim Merkezi. 
Hedefleri: Tek bir şarjla ne kadar sert araba sürebileceklerini görmek. 

Oturun, kemerlerinizi bağlayın ve sürüşün tadını çıkarın.