Yenilebilir su evet, yanlış duymadınız. Skipping Rocks Lab adlı girişimci bir grup crowdcube üzerinden başlattığı kampanyayla böyle bir olayı gerçeğe dönüştürme görevini üstlenmiş.

Suyu plastik olmayan ama yenilebilir bir kaba koymanın yöntemini arayan ekip Ooho’yu tasarlamış. Ooho yosun özlerinden yapılan tamamen biyolojik olarak parçalanabilir bir malzemeden üretilmiş. Doğal olarak yemenizde bir sakınca yok.

Uzun yolculuklar öncesi çantanıza yeteri kadar Ooho Yenilebilir Su Kapsülü alıyorsunuz ve susadıkça ağzınıza bir tane kapsül atıyorsunuz.

Su tüketimini ayarlamanız gereken zorlu yolculuklarda kapsül sayısına göre ne kadar su tükettiniz, ne kadar suyunuz kaldı gibi sorulara Ooho ile kolayca cevap bulabilirsiniz.

Ağzınıza atıp çiğnediğinizde kapsül patlıyor ve su ağzınıza dağılıyor. Suyu saran malzeme belirttiğimiz gibi zararsız ve yutulabilir.

Çok önemli bir seyahat ya da kamp malzemesi gibi görünmese de bu tür depolama, taşıma gibi teknolojik girişimlere yol göstermesi açısından faydalı bir ürün diyebiliriz.