Araç içi kameralar Türkiye’de çok yaygın olmasa da dünyanın pek çok yerinde aktif olarak kullanılıyor. Hatta Rusya’da bazı sigorta şirketlerinin bunu zorunlu tuttuğu söyleniyor. Türkiye gibi “trafik terörü” diye terime sahip bir ülkede bu tip kameraların yaygın olmamasını yorumlamakta zorlanıyorum.

Papago Tayvan merkezli ve 10 yıldan uzun bir süredir araç içi kamera üretimi yapan bir firma. Sektörde “dash cam” olarak isimlendirilen araç içi kameralardan Papago’nun ürettiği GoSafe S36 modeli hakkında bilgi vermek istiyorum.

Papago GoSafe S36 sektördeki en küçük kameralardan bir tanesi. Şoförün görüş açısını kapatmaması açısından önemli bir ayrıntı bu. Çekim kalitesi ultra HD, 2K ya da 1296p olarak tanımlanıyor. Yani hayli yüksek bir seviyede.

Kamera 175 derecelik geniş açıyla çekim yapıyor. Yani gözünüzle gördüğünüz alanın tamamı kamera tarafından kaydediliyor.

Kameranın dâhili hafızası 64GB. Bu da 12 saat boyunca kesintisiz olarak kayıt yapabileceği anlamına geliyor.

Kameranın en güzel taraflarından biri de kayıt modlarının bulunması. Hareket algılama, dur işareti tanıma gibi gayet kullanışlı modları mevcut.

Rusya’daki meteor düşmesi olayının görüntüsü bile araç içi kamera ile çekilmişti hatırlarsanız. Sürekli yollarda olan kişiler olarak başımıza ne zaman neyin geleceğini kestirmek zor. Araç içi kamera, anlarımızın canlı tanıkları olarak, bir bakarsınız çok faydalı bir görüntüyü hafızasına almış olur.

Papago GoSafe S36 küçük, kullanışlı ve kaliteli bir araç içi kamera. Satış fiyatı 160$. Kamerayı satın almak isterseniz burayı tıklayınız.

[post_ads]