Elektrikli araç sektöründe meydana gelen hızlı gelişmeler, dünya çapında, yüksek teknik özelliklere ve performans yeteneklerine sahip bir dizi bataryalı aracın ortaya çıkmasına neden oldu. Bu makinelerin en yenisi, markanın tamamen yeni, tamamen elektrikli VARG motokroseri ile İspanyol start-up Stark'tan geldi.

450cc MX motosiklet ile karşılaştırılabilir bir performans sunan VARG, dünyanın en hafif motokros şasisi olarak lanse edilen yapı etrafında inşa edilmiştir. Gezegenin en küçük invertörü ile eşleştirilmiş ve su soğutmalı bir kasaya yerleştirilmiş olan VARG, toplamda en yüksek güç-ağırlık oranını sağlayan ve yapısal bir eleman görevi gören bir karbon fiber manşonlu elektrik motoruyla çalışıyor. 

VARG'ın 80 beygir gücü ve anında erişilebilen 937Nm'lik devasa bir tork değeri ile motosiklet endüstrisi adeta sarsılmış durumda. Son teknoloji ürünü bir "Flying V" hücre tasarımı kullanan VARG, dünyanın en yoğun enerjili pil sistemine sahip. Sızdırmazlık koruması derecelendirme skalasındaki en yüksek nokta olan IP69K seviyesi ve 6kWh kapasiteye sahip olan batarya, tam şarj için bir ila iki saat süreye ihtiyaç duyuyor ve altı saate kadar sürüş süresi sağlıyor. 

Ön ve arkada 31cm hareket mesafesi sağlayan VARG'ın süspansiyonu, Kayaba ve Technical Touch işbirliğiyle geliştirilmiş. VARG, 18 inç enduro veya 19 inç özel arazi gibi iki arka tekerlek boyutu seçeneğiyle satılıyor. Elle veya ayakla kullanılan arka fren seçenekleri ile sunulan VARG, bilgi ekranı olarak hizmet veren darbeye dayanıklı ve su geçirmez bir Android sisteme sahip. 

100'den fazla farklı sürüş modu sunan bu elektrikli motosiklet; güç eğrisi, motor freni ve çekiş kontrolü gibi özel olarak ayarlanabilen öğelere de sahip. Üç renk seçeneği ve 60 hp veya 80 hp versiyonları bulunan Stark VARG, teslimatları 2022'nin 4. çeyreğinde başlatmayı planlanıyor. Bu harika elektrikli motokrosun fiyatı 11.900 dolardan başlıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.