Selam millet, otel odasında ölen ünlülerin kısa hayatlarını ve otel odalarında nasıl öldüklerini incelemeye devam ediyoruz. Bu 4'üncü serimizde irdeleyeceğimiz 2 isim Oscar Wilde ve Michael Hutchence olacak. Bugüne kadar yüzbinlerce okuma sayısına ulaştığımız bu konu gerçekten çok ilgi çekti sanırım.(Konularım sadece 2-3 okuma alıyor, o derece bayağı ve sıkıcı sanırım ama bi kere başladık seriye. Ama neyse ki otel odasında ölen ünlülerin sayısı o kadar da çok değilmiş. Birkaç gün sonra bitecek ve daha güzel konulara dönebileceğim artık.)

7.  Oscar Wilde

Oscar Wİlde
Oscar Fingal O’Flahertie Wills Wilde (16 Ekim 1854, Dublin - 30 Kasım 1900, Paris), İrlandalıoyun yazarı, romancı, kısa öykücü ve şair.
İğneli uslubu ile geç Victoria dönemi Britanya'sının en başarılı ve ünlü yazarları arasına girdi. Bir dava sonucu fiili livata ve ahlaksızlıktan suçlu bulununca büyük bir düşüş yaşadı ve doğduğu ortamla tam bir zıtlık içinde Paris'de fakir bir otel odasında öldü.

Wilde 30 Kasım 1900'Ben Barnes de menenjitten öldü. Ölmeden hemen önce Peder Cuthbert tarafından Katolikliğe tekrar kabul edildi. Ölürken otel sahibi ve papaz yanındayken ünlü "Ya duvar kağıdı gider, ya ben." sözünü söylemiştir. Vefatının ardından Cimetiere de Bagneurmezarlığına gömüldüyse de, daha sonra yine Paris’teki ünlü Pere Lachaise’e taşındı ve Sir Jacob Epstein tarafından tasarlanan ve üzerinde erkek melekler olan mezartaşının altına gömüldü. Mezarı bugün bile hayranlarının öpücük izleriyle kaplıdır.


8.  Michael Hutchence

Michael Hutchence

INXS grubunun süper vokali olarak bilinir kendileri. 1960 yılında doğmuş. 8 yaşında müzikle haşır neşir olmuş ve bir çok albüm ve konsere gerek grubuyla gerekse sola olarak imza atmıştır.



Helena Christiensen,Kyle Mınogue,Courtney Love başta olmak üzere birçok
ünlüyle 80 ve 90'lı yıllarda aşk yaşayan Hutchence, grubun 20. kuruluş yıldönümü şerefine çıkacakları dünya turnesine hazırlanırken bir otel odasında ölü bulunmuştur.

Otel banyosunda kemerle kendini boğarak hayatına son vermiştır.Fakat uzun bir dönem ölümü hakkında söylentiler çıkmıştır.

Kimileri Michael'ın sevgilisi ile ilişki sırasında ıken öldüğü yazdı.Asparagas haberlerden biri ise Hutchence başına poşet geçirerek masturbasyon yaparken hayatını kaybettiği yönündeydi.

22 Kasım 1997 de 37 yaşında yaşama gözlerini yuman ünlü solistın cenazesine uzun yıllar beraber olduğu ve evlenme planları yaptığı sevgilisi Helena Christiensen gelinliğini siyaha boyatarak katıldı.

Ayrıca cenazesinde yakin dostu Nick Cave "İnto My Arms"ı çaldı..



U2'nun bestelemış olduğu "Stuck in a Moment You Can't Get Out Of" şarkısı Ona ithaf edilmiştir.



Efsane bir solist olma yolunda ilerleyen Hutchence bir röportajında intihar eden insanları korkak olarak nitelendirmiş ve 5 aylık kızının, kendisine 'ümit' verdiğini belirtmiştir..