Elektrik teknolojisi taşıt sektöründe gün geçtikçe daha çok yer ediniyor. Yaklaşık 10 yıl önce elektrik teknolojisi pek de şaşalı bir şekilde karşılanmamıştı ama günümüzde bu teknolojiye sahip bütün araçlara, tabii kusursuz oldukları sürece, tüm kalbimizle hoş geldin diyoruz. İşte Essence Motorcycles tarafından tasarlanan E-Raw Elektrikli Motosiklet Konsepti (E-Raw Electric Motorcycle Concept) elektrik teknolojisinin kusursuzca hayat bulduğu araçlardan biri ve kesinlikle bir sanat eseri niteliğinde diyebiliriz.
E-Raw’a ilk bakıldığında ağaç ustaları tarafından eşsiz bir şekilde şekle sokulmuş kontrplak koltuğu dikkat çekiyor. Bu eşsiz koltuğun altında yokluğunu hemen fark edeceğiniz gaz tankının yerine ise Essence Motorcycles tarafından 10.1 kWh kapasiteye sahip akü bulunuyor. Tek bir şarjla 185 km mesafe gidebileceğiniz bu akü aynı zamanda E-Raw’a, saatte 155 km’lik maksimum hız ile 100 km hıza sadece 3.5 saniyede çıkabilme özelliği sağlıyor.

Şu an bir konsept model olan E-Raw Elektrikli Motosikletten yakın zamanda 10 adet üretilmesi ve fiyatının 60.000$ civarında olması bekleniyor. Buraya kadar her şey güzel hoş da, motoru satın alırken yanında bir minder de hediye olarak verseler iyi olur. Yoksa vücudumuzun en önemli parçalarından biri baya acı çekebilir. Lütfen aşağıdaki görsellere bakmadan geçmeyelim!