Piyasada birçok portatif projeksiyon cihazı bulmak mümkün. Farklı özelliklere de sahip olsalar hepsi aşağı yukarı birbirine benzer ve aynı kalitede özelliklere sahipler. Yani birini diğerinden çok farklı kılacak, devrim niteliğinde ve görünce “vavvvv” diyecek bir özelliği yok. Ama bu durum Sony Xperia Touch ile tamamen değişecek gibi duruyor. Sony Xperia Touch’ı diğer projeksiyon cihazları gibi aynı şekilde görüntüyü duvara, masaya veya herhangi bir zemine yansıtmak için kullanabilirsiniz. Fakat Sony Xperia Touch’ın işi yansıtmakla bitmiyor. Sony Xperia Touch ile yansıttığınız görüntü dev bir dokunmatik ekrana dönüşüyor.

Evet, yanlış duymadınız! Sadece yansıtmakla kalmayacak aynı zamanda yansıttığınız görüntü ile dev bir dokunmatik tablet gibi etkileşimde bulunabileceksiniz. Masanızda en favori oyununuzu oynayabilecek, uygulamaları kullanabilecek, internette gezinebilecek ve bir tablette neler yapabiliyorsanız aynısını yapabileceksiniz.

1366x768 çözünürlükte 80 inçe kadar görüntü aktarımı yapabilen Sony Xperia Touch televizyonda 4K teknolojisini yaşadığımız bu çağda diğer rakiplerinden çözünürlük konusunda hayli geri kalmış olabilir fakat asıl amacının görüntüyü dev bir tablete dönüştürmek olduğunu düşününce, bu kadar netliğin yeterli olacağını düşünüyorum. Dokunmatik duyarlılığının geleneksel mobil cihazlardakinden aşağı kalır bir yanının kalmadığını da eklersek, bu eksiklik kesinlikle göz ardı edilebilir.

Android işletim sistemini kullanan ve 932 gram ağırlığındaki Sony Xperia Touch’ın stereo hoparlörler, 32 GB depolama alanı, micro SD kart girişi, USB Type-C port, Bluetooth, Wi-Fi, HDMI girişi, 60fps görüntü aktarımı yapabilen kamera gibi daha birçok özelliği bulunuyor.

Devrim niteliğinde bir buluş olan Sony Xperia Touch’ın önümüzdeki aylarda 1583$ fiyatla satışa sunulması bekleniyor. Aşağıdaki tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin.

Edit: Satış başladı. Amazon.com liste fiyatı $1,699 olarak belirlendi. Ayrıntılı bilgi ve satın almak için tıklayın.











[post_ads]