Motor sporları rekabeti her zaman Audi'nin DNA'sının merkezinde yer aldı. Bir düzineden fazla galibiyetle şu anda Le Mans'ın en başarılı ikinci markası olmasına rağmen, Audi kısa süre önce LMDh programının fişini çekeceğini duyurdu. Bu açıklama ilk başta büyük bir sürpriz yaratmış olsa da, Alman firma şimdi yarış çabalarını birinci sınıf otomotiv motor sporlarına odaklayacağını ve kendisini 2026 sezonunda Formula 1'e hazırlayacağını açıkladı.

Audi, otomobilin geliştirilmesinin hala erken aşamalarında olması nedeniyle teknik özellikler ve ayrıntılar konusunda son derece ketum davransa da şirket, yakında çıkacak olan F1 aracının resimlerini yayınladı. Audi'nin imzası niteliğindeki kırmızı ve siyah "Launch Livery" ile gösterilen bu prototip yarış arabası, en son nesil Formula 1 tasarım dili etrafında inşa edilmiş. Bu nedenle bir halo cihazı ve çok düzlemli ön cepheye sahip son teknoloji bir aero kiti ve arka kanatlar içeriyor. Ayrıca araçta bir dizi Audi imzalı aero disk jant kapağı tercih edildiğini de görebiliyoruz.

Neuburg'daki Audi Sport tesisinde geliştirilen bu F1 yarışçısı, 400 kW (544 hp) elektrik motoruyla eşleştirilmiş çılgınca güçlü bir turboşarjlı 1.6 litrelik gaz motoruna sahip tamamen yeni bir hibrit güç aktarma organı ile güçlendirilecek.

Audi, geliştirdikleri F1 aracının  mevcut Formula 1 araçlarına güç veren yakıtla karşılaştırıldığında daha gelişmiş ve daha sürdürülebilir bir yarış yakıtı kullanacağını belirtti fakat ayrıntıları açıklamadı. Bütün bu gelişmeler, 10 yıldan fazla bir süre sonunda ilk kez bir F1 güç aktarma organının Almanya'da üretileceğini işaret ediyor.

2026'daki açılış sezonu için F1 gridinde yer alacak olan şirket, hangi takım ile işbirliği yapacağını da 2022'nin sonuna kadar açıklayacağını belirtti.  Bu zamana kadar şirketin tamamen yeni Formula 1 aracıyla ilgili daha fazla ayrıntının ortaya çıkmasını bekliyoruz. Daha detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın