Teneke kutunun sadece bira, kola vs. için kullanıldığını sanıyorsanız büyük yanılıyorsunuz sevgili şarapçılar. Artık şarap dünyası da ürünlerini teneke kutuda sunuyor.

Belki bilenleriniz vardır, efsane sit-com It's Always Sunny in Philadelphia'nın bir bölümünde karakterler şarabı boş kutu kolaya koymayı akıl ediyorlardı. Böylece hem alkolik gözükmüyorlar hem de şarabın dökülmesini engelliyorlardı.(goddamnit Charlie!) Bu fikir artık sadece bir dizi senaryosu değil. Böylece şarap severler şişelerin kırılmasının önüne geçiyorlar. Henüz yeni olmakla birlikte sizlere bazı iyi kutu şarapları tanıtacağız.

INFINITE MONKEY THEOREM WINE


Denver, Colorado'lu firma, şarabın karbondioksitli olmasının iyi bir fikir olduğunu düşünmüş. Özellikle kırmızı şarapları franbuaz ve tarçın aromaları taşıyor ve iyi bir tercih olduğunu kanıtlıyor. Bir litrelik kutunun fiyatı 15 dollar.

THE DROP ROSE


Plaj için ideal. Bu şarap özellikle sıcak havalarda çok iyi gidiyor. 4'lü paketler halinde satın alarak plaj çantanızda taşıyabilirsiniz. Hafif ve tatlı aromasıyla size tembel bir öğleden sonra vadediyor. Fiyat 20 dollar.

RUZA CANNED WINE


Kiraz, çilek vb. yaz meyvelerinin tadını şarabınızda hissetmek istiyorsanız bu şarap sizlik. Lodi, Kaliforniya bölgesi üzümlerinden yapılan şarap size gölgede bir kaç saatlik tatil vadediyor. Bayilere ısrarla sorun (ama çok ısrar edip esnafa darlık vermeyin.) Fiyat 20 dollar.

UNDERWOOD WINES


Bu şarap Oregon ürünü. Oregon bölgesi ABD'nin kamping cennetidir, halkı haftasonları çadırını alır ormana koşar. Bu şarap da bu ihtiyaca yönelik bir şarap. Her kutu 375 ml.-yani standart metal kutu hacmi.- Fiyatı 28 dollar.

ALLOY CHARDONNAY


Bu şarap sert sevenlere özel. Hikayesi ise şu: bir şarap evi çalışanı artan zamanında kendi rekoltesini fermente ediyor ve ortaya bu şarap çıkıyor. 4x500ml'lik paketlerde satılıyor. Fiyat 30 dollar.

FICTION RED CAN


7 farklı şarabın harmanlanmasıyla üretilen bu şarap özellikle mangal organizasyonlarında çok iyi gidiyor. Ama dikkat, alkol oranı yüzde 15. Fiyat 40 dollar.

MANCAN RED WINE (24 PAKET)


Bu şarabı üretenler biraz toptancı ruha sahip, bu yüzden 24'lü paketlerde satılıyor. Yine Kaliforniya üretimi bu şarabın kırmızı, beyaz ve köpüklü beyaz seçenekleri mevcut. Fiyatı 105 dolar.