Dünya şu anda sadece elektrikli araçların kullanılacağı bir geleceğe hazırlanırken, gezegenin dört bir yanından üniversiteler, öğrencilerinin hızla gelişen bu teknolojinin sınırlarını test etmelerine olanak tanıyan uygulamalı projelerle, yeni nesil makine ve elektrik mühendislerini hazırlıyor. Hollanda merkezli University of Twente, oluşturduğu Electric Superbike Twente çalışma grubu ile Delta-XE olarak adlandırılan dördüncü nesil tamamen elektrikli bir süper motosikleti ortaya çıkarttı.

Enschede'deki University of Twente'de 15 öğrenciden oluşan bir ekip tarafından yapılan Delta-XE, bir CrMoB çelik kafes çerçevesi ve seramik takviyeli karbon fiber çatal ile ters çevrilmiş bir Öhlins çatal ile eşleştirilmiş Bakker Framebouw'un salıncak kolu etrafında inşa edilmiş. Dövme alüminyum jantlara binen motosiklet aynı zamanda GP tarzı şalter, bir AiM MXL 2 yarış ekranı, radyal montajlı dört potlu kaliperler ve Suter Racing'in sadece piste özel MMX 500'ünden ödünç alınan eksiksiz bir karbon fiber karoser paketine sahip.

Cascadia Motion kontrol cihazına ve 13,5 kWh, 800 voltluk Lityum polimer pile bağlı tescilli 170 kW (228 hp) PMAC motor bu son teknoloji motosiklete güç sağlıyor. Bu özel güç aktarma sistemi, arka tekerlekte 800 Nm tork üreterek, 0-100km/s hızlanmasını üç saniyenin altına ve 300km/s'lik bir maksimum hıza ulaşmasını sağlıyor. Delta-XE'nin ağırlığının sadece 220kg olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Delta-XE sadece bir eğitim projesi olmasına rağmen, son derece yüksek performanslı bazı motosikletleri geride bırakabilir. Bu haliyle harika bir performans sunan elektrikli süper motosiklet, heyecan verici bir geleceğe işaret ediyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın