Hyundai Staria, geçen yılki çıkışından bu yana uzay gemisini andıran tasarımıyla minivan meraklılarının dikkatini çekmayi başardı. Yolcu, ticari ve okul otobüsü çeşitlerinin ardından Hyundai, Güney Kore'de, VW Transporter California ve Mercedes-Benz V-Class Marco Polo serisi için harika bir rakip olabilecek Staria tabanlı bir karavan minibüsü olan Lounge Camper'ı piyasaya sürdü.

Staria Lounge Camper, Staria serisinin en yüksek donanımına dayanıyor ve modern, üst düzey bir minivandan bekleyeceğiniz tüm teknoloji ve lüks özelliklerle birlikte geliyor. Aerodinamik açıdan optimize edilmiş elektrikli açılır tavan uzantısı ve yan tente sayesinde görsel olarak onu diğer modellerinden ayırıyor. Ekstra uzantılara rağmen 2,095 mm'lik toplam yüksekliği sayesinde çoğu garaja sığabilir.

Minibüsün on bir koltuklu (Camper 11) ve dört koltuklu (Camper 4) iki çeşidi mevcut. Her iki durumda da arka koltuklar düz bir şekilde katlanarak iki yetişkinin rahatça uyuyabileceği bir yatak oluştururken, açılır tavanda iki kişi için ekstra bir çift kişilik yatak alanı oluşturuyor.

On bir kişilik versiyonun sol tarafında oldukça havalı bir mutfak ve depolama modülü bulunuyor. Burada 36 lt (1,3 fit küp) buzdolabı, bulaşıklarınız için bir lavabo, 70 lt (2,5 fit küp) su deposu, 40 lt (1,4 fit küp) atık deposu, çıkarılabilir bir duş başlığı, katlanabilir bir masa ve ve çatal bıçak takımı için saklama bölmeleri bulunuyor. Birçok özelliği katlanabilir 12,1 inç dokunmatik ekran  aracılığıyla kontrol edilebilirken, tüm pencerelerde bulunan perdeler de yeterli mahremiyete sahip olmanızı sağlayacaktır.

Aracın dış kısmına göz attığınızda, entegre LED'li geri çekilebilir tente, bagaj kapağından dışarı kayan bir dış mekan masası, iki katlanabilir sandalye, arka kapı için bir cibinlik ve ekipmanınız için harici güç kaynağı bulacaksınız.

Kaputun altında, 174 hp (130 kW / 177 PS) ve 317 lb-ft (430 Nm) tork üreten 2.2 litrelik CRDi turbo dizel motor bulunuyor. Güç, 8 ileri otomatik şanzımanla ön tekerleklere gönderilirken, kamp tatillerinde biraz daha yabana gitmek isteyenler için isteğe bağlı dört tekerlekten çekiş sunabiliyor.

Güney Kore'de Hyundai Staria Lounge Camper'ın fiyatı 11 kişilik için 40.050 $, dört kişilik versiyon için ise 55.520 $ başlıyor. Hyundai'nin karavanı diğer pazarlara ihraç etmeyi planlayıp planlamadığını bilmiyoruz ama onunla doğada bir hafta sonu geçirmeyi çok isteriz doğrusu. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.