İtalya'nın kuzeyindeki dağlık alanda bir doğa yürüyüşü yapmak isteyen aile büyük bir boz ayının önlerini kesmesi ile bambaşka bir maceraya sürüklendi. Çalıların arasından 12 yaşındaki bir çocuğa gözlerini dikmesiyle başlayan heyecanlı dakikalar neyse ki hiç kimse zarar göremeden sona erdi. Tabi bunda o 12 yaşındaki çocuğun, çoğu insanın gösteremeyeceği soğuk kanlıklıkla yaptığı hareketler çok önemli oldu. Daha önceden bu konuda kendisinin veya ailesinin çapasıyla bir bilgi ahibi olduğu kesin gibi görünüyor. Yoksa, sadece iç güdüleriyle hareket eden bir insan kesinlikle aşırı panik olarak, boz ayıyı da heyecanlandırır ve çok acı sonuçların ortaya çıkmasına sebep olabilirdi.

İtalya'nın Trentino bölgesinde sabah 11:30 civarında meydana gelen bu olayı 12 yaşındaki Alessandro'nun babası Loris Calliari videoya almış. "Bizden birkaç metre önümüzde yürüyordu ve hep beraber yabani meyve topluyorduk. Sonra birden bire geri dönerek bize doğru yavaş adımlarla yürümeye başladı. O sırada kocaman bir boz ayının onu izledğini fark ettik.  Hepimiz alarm durumuna geçmiş, nabzımız tavan yapmış iken o sakin adımlarla ve soğuk kanlı bir şekilde bölgeden uzaklaşma gayreti içerisindeydi. Bir ara ayı iki ayağının üzerine kalktı. Sanki saldırı pozisyonu almıştı. Eğer o esnada Alessandro koşmaya başlasaydı muhtemelen hiddetle peşimizden gelecek ve saldıracaktı. " şeklinde yerel basına bilgi veren amcası, Alessandro'nun pandemi döneminde ayılarla ilgili bolca araştırma yaptığını da eklemiş. "Adeta bu pandemi onun burada hayatta kalmasını sağladı." şekilnde yorumlamış.

12 yaşındaki kahramanımız Alessandro ise "Çabuk fakat bir o kadar da sakin bir şekilde oradan uzaklaşmam gerektiğini biliyordum. Onun gözlerinin içine bakmamaya gayret gösterdim. Böylece benim bir düşman olmadığımı anladı diye düşünüyorum ve şimdi dünyanın en mutlu çocuğuyum. Böyle bir tecrübeyi yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi." şeklinde yorumluyor.

Videoda görünen boz ayı ise bir süre sonra gözden kaybolmuş ve İtalyan aile daha fazla şanslarını zorlamamak için bölgeden uzaklamışlar.

O heyecanlı dakikaları izlemeden geçmeyin.