Kendisi bir tipograf olan takipçimiz Furkan Şener bize ulaşarak Art of Play ile yaptığı iş birliği sonucunda tipografi sanatının kullanarak ortaya çıkardığı özel tasarım iskambil destesini tanıtmamızı istedi, biz de O’nu kıramadık.

Yazımıza başlamadan önce bilmeyenleriniz için kısaca tipografi neye denir, hemen kısaca anlatayım. Aslında reklamlarda, afişlerde logolarda, kartvizitlerde vb. gibi birçok yerde günlük hayatta rastladığımız tipografi sanatına, kısaca harf veya sembolleri belirli bir forma sokarak daha dikkat çekici ve okunabilir hale getirme sanatı denebilir.

Gelelim yazımızın asıl konusuna. Furkan Şener tarafından “A Typographer’s Deck” adı verilen ve tipografi sanatı kullanılan bu özel iskambil destesinde yer alan 54 kâğıdın her birinde birbirinden tamamen farklı tipografik tasarımlar kullanılmış. Bu tipografik tasarımlar sayesinde bu iskambil kağıdıyla oynayacağınız oyunlar hem pratik hem de eğlenceli bir hale geliyor. Diğer taraftan iskambil destesinin kutusu da yine özel bir tasarıma sahip.

Toplamda 2.500 adet olmak üzere sınırlı bir sayıda üretilen ve gerçekten bir sanat eseri gibi işlenmiş “A Typographer’s Deck” iskambil destesinin fiyatı ise 12$. Satın almak için tıklayın. Görsellere bakmadan geçmeyin!

[post_ads]