İklim değişikliğinin tehlikeleri nedeniyle, otomobil üreticileri elektrikli araç serilerini şimdi her zamankinden daha fazla destekliyor. EV merkezli paradigma değişimi şüphesiz gezegen için daha iyi olsa da, EV'lerin tam olarak benimsenmesinin önünde erişilebilirlik ve şarj noktası azlığı gibi birçok engel var. Neyse ki ZipCharge, bir EV sahibi olmayı herkes için daha kolay hale getirmeyi amaçlayan çığır açan bir taşınabilir şarj cihazı olan ZipCharge Go'yu tanıttı.

İnsanların EV'leri benimsemesini engelleyen en büyük engellerden biri, şarj seçeneklerinin olmamasıdır. Hanelerin yaklaşık %40'ı, sokak dışında park yerleri olmadığı veya kiraladıkları için evlerinde şarj edemiyor. Bu erişilebilirlik eksikliği, insanlara tek bir seçenek bırakıyor: hem zahmetli hem de pahalı olan kamuya açık ücretlendirme. Bu eşitsizliği göz önünde tutarak, ZipCharge'dakiler arabanızın yanına taşınabilecek portatif bir güç bankası yarattılar. ZipCharge Go, bavul büyüklüğünde taşınabilir bir EV güç bankası. Aslında, tekerlekli bir bavula çok benzeyen ZipCharge Go, kolay taşıma için tekerleklere sahip ve herhangi bir elektrik prizinden şarj edilebilir. Go'nun kapasitesine ve araca bağlı olarak ZipCharge Go, EV'nize 60km'ye kadar menzil sağlayabiliyor. Bununla şehirlerarası araba kullanamayabilirsiniz, ancak kesinlikle günlük işe gidip gelmenin üstesinden gelebileceksiniz. ZipCharge'ın güç bankasını tasarlarken sahip olduğu hedef de buydu. Hızlı şarj, EV'nizi yaklaşık 30-60 dakikada tamamen şarj edebiliyor. Ayrıca ZipCharge Go, standart Tip 2 fişe sahip herhangi bir hibrit araca veya EV'ye takılabiliyor.

Bu özellikler yeterince cazip değilmiş gibi, ZipCharge Go, otomatik olarak en düşük maliyetle aracınızı şarj etmeyi planlayan ve durum güncellemeleri sağlayan Go uygulaması aracılığıyla kontrol edebilirsiniz. ZipCharge, Go için henüz bir çıkış tarihi verilmedi, ancak satın alma veya aylık ücretlerle kiralama gibi seçenekler sunacakları söyleniyor. Detaylı bilgi almak iserseniz buraya tıklayın