Cep telefonu uygulamaları, akıllı teknolojiler, küçülen teknolojik aletler vs. derken son birkaç yılda teknolojik devrim yaşıyoruz desek abartmayız. Bunca gelişmeye rağmen değişmeyen alışkanlıklarımız da yok değil. Bunlardan bir tanesi de kart taşıma alışkanlığı. Eminim hepinizin cüzdanında en az 3 kredi kartı, birkaç tane banka kartı, birkaç tane de mağaza kartı vardır.

Fuze Akıllı Kart size bu bir sürü kartı taşıma zorunluluğunuzun en akıllı çözümünü sunuyor. Standart bir kredi kartı büyüklüğündeki Fuze’ın içerisine 30’a kadar kart yükleniyor. Bunlar normal banka kartı, kredi kartı, mağazaların verdiği indirim/alışveriş/puan kartları olabileceği gibi kapı giriş kartı, tanıtım kartı vs. gibi üzerinde barkod, çip ya da temassız tanımlama sistemleri bulunan her türlü kart olabiliyor.

Fuze Kartın üzerinde e-paper şeklinde küçük bir ekran ve dokunmatik 3 adet tuş bulunuyor. Buradan Fuze’da yüklü kartlardan istediğiniz seçilerek o an kullanacağınız karta karar vermiş oluyorsunuz. Ayrıca bu tuşlar kullanılarak bir şifre de geliştirilebiliyor. Böylece yetkisiz kişilerin kartı kullanmasının önüne geçilmiş oluyor.

Telefon uygulaması ile eşleştirilen Fuze’a kart yüklemek için telefondan kartın barkodunun fotoğrafını çekmek ya da harici olarak telefona takılan kart slip’ten yüklemek istenen kartı geçirmek yeterli.

Fuze’ın bir diğer güvenlik özelliği de telefonunuzun Bluetooth alanı içerisinde çalışması. Telefonunuzdan uzaklaştığında çalışmıyor yani. İstendiğinde telefonunuzdan tek tuşla karttaki bütün bilgileri silmeniz mümkün. Kartınızı bir yerde unuttuğunuzda ya da kart çalınıp sizden uzaklaştığında telefonunuza sinyal gönderiyor ve uygulama üzerinden kartın haritadaki yerini görebiliyorsunuz.

Kartın bataryası 30 güne kadar gidiyor. Kartı şarj etmek için portatif bir güç kaynağı da satın alınabiliyor.

Bir Indiegogo projesi olarak duyurulan Fuze kart şimdiden öngörülen rakamın 30 katı kadar bir bağış miktarına ulaşmış. Önümüzdeki Eylül ayında üretimi tamamlanacağı belirtilen Fuze Kartın ön sipariş bedeli 169$.

İlave bilgi ve ön sipariş için tıklayınız.

[post_ads]