Android işletim sisteminin yaratıcısı Andy Rubin tarafından tasarlanan Essential PH-1 Cep Telefonu (Essential PH-1 Smartphone) akıllı cep telefonu piyasasını hegemonyası altında bulunduran Apple ve Samsung’un yoluna taş koyacağa benziyor. Beni böyle bir düşünceye iten sebep ise Essential’ın gerçekten etkileyici özelliklere sahip olması.

Peki ne bu özellikler, hemen saymaya başlayayım! Samsung Galaxy S8’dekine benzer 2560x1312 çözünürlüklü 5.71 inç tam ekran, Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, 4GB Ram, 128GB dahili hafıza, 13 megapiksel dual lens kamera, 8 megapiksel ön kamera, Bluetooth 5.0 LE, NFC, Type-C USB girişi, hızlı şarj destekli 3,040 mAh’lik batarya ilk akla gelen özellikler. Andy Rubin’in telefonunda Home tuşu/Parmak izi okuyucu ise telefonu elinize aldığınızda parmaklarınızın doğal olarak durduğu telefonun arka tarafında olması ise Essential’ın diğer akıllı telefonlardan bu konuda farklı olmasını sağlıyor.

Daha ne olsun dediğinizi duyar gibiyim. Ama durun daha bitmedi! Essential ayrıca aksesuarlar için modüler bir sisteme sahip. Bu modüler sistem sayesinde firma tarafından dünyanın en küçük 360⁰ derece çekim yapabilen kamerası olarak tanıtılan Essential’ın özel kamerası telefona takılabiliyor. Bu kameranın 3840x1920 çözünürlükte saniyede 30 karelik yüksek kalite UHD görüntü çekebildiğini de söylemeden geçemeyeceğim.

Essential’in bir diğer ilgi çeken özelliği ise titanyum ve seramik karışımından üretilmiş olması, bu da Essential’ı düşmelere ve yıpranmaya karşı daha dayanıklı olmasını sağlıyor.

Andy Rubin’in telefonu Essential PH-1’in fiyatı ise aslında en güzel özelliği. Essential PH-1 bütün bu özelliklere rağmen, rakibi Galaxy S8’den ve 1000$’lık bir fiyatla satışa çıkması beklenen iPhone 8’den çok daha ucuz. Essential 699$ fiyatıyla yıl sonuna kadar dört farklı renk seçeneğiyle satışa çıkacak. Ön sipariş ve ilave bilgi için tıklayın.

[post_ads]