4x4 arazi araçlarından dönüştürülen karavanlara son dönemde sıkça rastlıyoruz. Hepsinin arazi kabiliyeti yüksek, içi çok güzel dizayn edilmiş falan ama en büyük problemleri yeterli büyüklükte olmamaları. Tabi bu göreceli bir durum ama daha büyük bir yaşam alanına sahip olmayı herkes ister diye düşünüyorum.

EarthCruiser EXP, 4x4 olmasının yanında tuvalet ve banyo dâhil bütün gereksinimleri bir arada barındıran çok daha geniş bir karavan. Araç aslında bir Mitsubishi Fuso. Bence en güzel tarafı sürüş ve park moduna göre aracın boyutunun değişmesi. Şöyle ki; kabin bölümünün tavanı tek tuşla 60 cm. kadar yukarıya kalkarak kabini ferah bir yaşam alanına dönüştürüyor. Sürüş modunda ise tavanı alçaltarak daha konforlu bir sürüşe veya off-road tarzı yollarda daha rahat gidebilmesine imkân sağlanıyor.

Aracın üstünde tavana gömülü vaziyette iki tane 150W kırılmaya karşı dayanıklı güneş paneli mevcut. Güneş ışınlarını gördüğü sürece bataryaya enerji aktaran sistem sayesinde klasik bir jeneratör taşımanıza gerek kalmıyor.

Tuvalet, banyo, mutfak, oturma alanı ve yatak… Yani neredeyse bir evde bulunan her şey mevcut. Ayrıca araçta 300 litrelik iki adet su deposu bulunuyor. 12V ile çalışan bir pompa ile su kaynaklarından kolayca su çekip depoları doldurabiliyorsunuz. İsterseniz pompanın bastığı suyu doğrudan musluklara aktarabiliyorsunuz. Böylece su kaynaklarının yakınında konakladığınızda depoyu eksiltmeden su ihtiyacını sürekli olarak karşılama imkânınız oluyor.

EarthCruiser EXP karavanın ocağı da ilginç bir sistemle çalışıyor. Doğrudan aracın yakıt deposundan çektiği dizel yakıtla ısınıyor. Yemek pişirme için tüp vs. gibi ayrı bir sisteme ihtiyaç duymuyorsunuz.

Daha fazla vaktinizi çalmadan sizleri bu güzel karavanın fotoğrafları ile baş başa bırakayım.

[post_ads]



















[post_ads_2]