Güvenli bir şekilde kayak ya da snowboard yapmanın olmazsa olmazı tabi ki de kask. Bu kaskları takmak güzel de bir de getirdiği zorluklar var. Standart bir kulaklık ve kask aynı anda kullanılamıyor. Küçük bir bluetooth kulaklık ve kask kombinasyonu da çok konforlu bir sonuç vermiyor. İşte bu probleme çözüm getirmek için yola çıkan bir girişimci Soundshield kayak/snowboard kaskını tasarlamış.

Kask ve kulaklık birbirine uyumlu olarak üretilmiş. Kulaklığı ister normal zamanda isterseniz de kayarken kullanabiliyorsunuz. Kaskın kulak hizasında kulaklık için bırakılmış bir boşluk mevcut. Kulaklığı buraya takıyor ve konforunuzdan bir şey kaybetmeden güvenle kaymaya devam ediyorsunuz.

16 saate kadar batarya süresine sahip kulaklıkla gün boyu müzik dinleyebilirsiniz. Ayrıca telefonunuza kablosuz olarak bağlanıp aramalara cevap verebilirsiniz. Yani kulaklıkta ayrıca dâhili bir mikrofon bulunuyor.

Müzik listenizi yönetmek de çok kolay. Eldiveninizi çıkarmadan kulaklığın üstündeki tuşa dokunarak yapıyorsunuz bunu. Tek dokunuş müziği durdurma/aramayı cevaplama ya da sonlandırma, iki dokunuş bir sonraki parça, üç dokunuş bir önceki parça, tuşa basılı tutmak da telefonla eşleşme anlamlarına geliyor. Sesi de tuşun etrafındaki kadranı çevirerek açıp kapatabiliyorsunuz.

Indiegogo’da 36,000$’a ulaşan projenin bu yılın sonunda seri üretime geçmesi planlanıyor. 129$ fiyatla ön sipariş vermek ve detaylı bilgi almak için tıklayınız.