Drone denilince ilk akla gelen marka olan DJI, Phantom serisinden yeni bir modeli satışa sundu. DJI Phantom 4 Pro bir DJI klasiği olarak raflardaki yerini çoktan aldı.

Artık klasik bir pazarlama stratejisi midir bilinmez; her yeni modele ufak ama önemli özellikler ekleyen DJI, Phantom 4 Pro modelinde bu konuda biraz daha cömert davranmış.

Yeni modelin en çok öne çıkan özelliği kamerası. Fotoğrafçılık işiyle uğraşanlar bilir; dijital makinelerde görüntü kalitesini etkileyen belki de en önemli faktör sensör boyutudur. Büyümeyen sensör üzerinde piksel artırarak çok da kaliteli fotoğraflar elde edilemez. DJI bu modelin kamerasında sensörü büyütmüş ve çözünürlüğü 20 megapiksele çıkarmış. Çok da iyi yapmış. Kompakt dronların fotoğraf kalitesinde çoktan artış olması gerekiyordu zaten. 1inç'lik CMOS sensörle öncekilere kıyasla çok daha kaliteli fotoğraf ve videolar çekilebilir.

Yeni dronun bir diğer özelliği de kumanda üzerine takılan ekranı. Yani artık tablet ya da cep telefonundan izlemek zorunda değilsiniz; drone kendi izleme ekranıyla geliyor. 5.5inç'lik ekran 5 saat kullanıma kadar imkan veriyor.

Sport modunda 72 km/s hıza ulaşabilmesi de diğer bir yeni özelliği. Bu tarz modellerin en hızlısı şimdilik budur diyebiliriz.

Eklenen yeni sensörlerle artık kaza yapmak neredeyse imkansız hale geliyor. Önceki modellerde bulunan ön sensörlere ilaveten arkaya ve yanlara da konulan sensörlerle daha güvenli bir uçuş imkanı sunuyor.

30 dakikaya çıkan batarya süresi de değinmeden geçemeyeceğim diğer yeni özelliği. Ne kadar özellik eklenirse eklensin dönüp dolaşıp batarya süresine geliyoruz. Eklenen özellikleri deneyecek kadar bile zaman olmuyordu çünkü önceki 15-20 dakikalık modellerde. Bu açıdan 30 dakika bence çok iyi bir gelişme.

1499$ fiyatla satışa sunulan DJI Phantom 4 Pro’yu satın almak için tıklayınız. Videoların hepsini de izleyin derim.