2017’ye daha yeni girdiğimiz şu günlerde Ford, 2018 Mustang’in duyurusunu yaptı. Hani şu 1964’ten beri yanından geçtiği kişilerin dönüp baktığı araçtan bahsediyorum.

2.3 L EcoBoost ve 5.0 L V8 motor seçenekleriyle sunulacak yeni Mustang’in ilk göze çarpan yanı farlardaki değişiklik. Yeni far dizaynıyla araç daha agresif bir görüntüye bürünmüş.

Opsiyonel 12 inçlik dijital gösterge paneli de tamamen dijital olması sebebiyle Mustangler için bir ilktir diyebiliriz. Yeni panelle artık her şey kontrolünüz altında.

Yeni isteğe bağlı 10 ileri vitesli SelectShift otomatik şanzıman göze çarpan diğer özelliklerinden. Ford patentli güç akışı ve Ford patentli direkt etkili hidrolik kumandalar içeren 10 ileri hız mimarisi, optimum oranlı geçiş ve verimlilik için tasarlanmış. Aynı zamanda daha doğru, daha hızlı vites değiştirme ve vites küçültme özelliklerini de sunuyor.

2017 sonbaharında görücüye çıkacak modelin fiyatları henüz açıklanmamış ancak ABD satış fiyatının 35.000$ civarında olması bekleniyor. Yerli piyasaya zaten yeni giren Mustang’in bu modeli Türkiye’ye gelir mi, gelirse kaç paradan satılır tahmin etmek zor. Şu anda satılan model için internet sitesinde fiyat yazılmamış ama 600 bin liradan satıldığı söyleniyor. Bu şartlarda yeni makyajlı kasa Türkiye’ye gelirse 7 kişi birleşip Mustang’e girilebilir diye düşünüyorum.

Neyse çok fazla fakir edebiyatına bağlamadan konumuza dönelim. Tamam, pahalı falan ama malum soruyu da sormadan geçemeyeceğim. Verseler sürmez misiniz?