Aracınızdan sıkıldınız. Ya da daha değişik bir modele ihtiyacınız var. Aracınızı satmanız gerek, tabii ki en pahalı şekilde. Kişisel bir şey değil, it is business bitches!

Aracı şirketlerin size ederinden çok çok az para vereceğini biliyorsunuz di mi? Ama online satış, sizi daha geniş bir kitleye ulaştıracak. İşte ipuçları:

1. Doğru site


Her sitenin farklı bir izleyici kitlesi var. Sizin için uygun olan siteyi bulmalısınız. 

2. Aracınızı iyi tanıyın


İnsanlar sizin aracınız hakkında birçok şeyi merak edecek. Bu sorulara cevap verebilecek bilgi ve donanımınız olmalı. Ne demek "triptonik vites ne bilmiyorum"!

3. Doğru fiyatlandırma


Herkes iyi bir fiyata satmak ister, ama acaba aracınızın ederi nedir? Benzer araçlar bulun ve fiyatlarını inceleyin. Aracınızın fiyatını artıracak veya azaltacak noktaları tespit etmeye çalışın. 

4. Temizlik imandan gelir


Aracınızı fotoğraflamadan veya müşterilere göstermeden önce yıkatıp temizleyin. Kimse sizin kirli boxerınızı arka koltukta görmek istemez. Bana inanın.

5. Fotoğraflama


Neden bekar kadınlar facebook fotoları için ekstra emek harcıyor? Aynı prensip aracınız için de geçerli. Bol ve iyi foto müşteri çeker. Gülümseyin çekiyorum.

6. Edebiyat


Aracınızı sözel olarak iyi tanıtabilmelisiniz. Bu tanıtım; model, yıl, km, bakım ve onarım bilgisi, fiyat ve iletişim bilgileri içermeli.

7. Evraklar


Eğer müşteri aracınızı almaya karar verdiyse eksper ve noter safhasında göstermeniz gereken bazı evraklar olacak(ruhsat, tescil belgesi, sigorta vs.). Bu evraklar yanınızda bulunsun.

8. Ödeme


Ödemenin nasıl olacağı konusunda bir tercihiniz olsun. Nakit ödeme, havale-eft, senet kabul eder misiniz v.s.

9. Umuma açık yerler


Aracınızı görmek isteyen müşteri adayları ile umuma açık yerlerde buluşmaya dikkat edin. Yabancıların kim olduğunu bilmiyorsunuz, bunu unutmayın.(bir keresinde bir kaç kadın iç çamaşırı modeli bana tecavüz etmek istemişti, çekici bir erkek olmanın bedeli)

10. İlanı kaldırın


Satıştan sonra ilanı kaldırın, yoksa sizi aramaya devam ederler.