30 sene içerisinde bu motosikletle gezdiğimizi düşünün? Fantastik mi? Ağır fantastik hem de.

Geçen hafta Los Angeles'ta BMW, BMW VISION NEXT 100 MOTORCYCLE'ın tanıtımını yaptığında bunun farkındaydı büyük ihtimal. Bu motosikletle Tron filmi sahnesinde gibi hissedeceğiz.

Bir kere bu araçta emisyon sıfır. Motor yerine şekil değiştiren bazı parçalar var ve bu şekilde rüzgarı engelliyor. Böylece aracın aerodinamiği gayet sağlamlaşıyor.

Ayrıca şöyle bir devrim de söz konusu: tekerlekler hem süspansiyon hem denge aparatı görevi yapıyor. Bu motosikletin devrilme gibi bir sorunu yok, dururken ve sürüş halinde kendi dengesini sağlayabiliyor. Benzer şekilde gayet esnek bir sürüş deneyimi de vadediyor.

Üretici, BMW VISION NEXT 100 MOTORCYCLE'la beraber özel koruyucu kıyafet ve bir çeşit vizör de öneriyor. Vizörde motosikletle ilgili bilgileri gösteren bir gösterge olacak. "Kask takmaya gerek yok" iddiası oldukça ilgi çekici.

BMW yine nazi dedelerini gurur duyduracak bir tasarım gerçekleştirmiş. Ama üretimine daha var. Tabii ürettiklerinde huzur evinde olacağız ama en azından torunumuz bizi ziyarete bu motosikletle gelecek. Bir tur verir herhalde.

Videoyu izlemeden geçerseniz kahrolursunuz. 

[post_ads]