Bu güne kadar iki kolunu bir kazada kaybeden biri için, tekrar bir şeyleri tutmanın, kavramanın imkansız olduğunu söyleyebilirdik. Omuz seviyesinden itibaren iki kolunu da kaybeden Leslie Baugh için de aynı şeyleri söylerdik muhtemelen tabi zihinle kontrol edilebilen iki prostatik kolu hareket ettiremeseydi.
Baugh zihin ile robotik kolu hareket ettirebilen ilk insan değil tabi. Bazı araştırmacılar çoktan ampute hastalara dokunma hislerini geri vermeyi başardı. Fakat teknik o kadar yeni ki iki robotic kolun aynı anda kontrolü daha önce hiç denenmemişti.
Vücudunu takılacak olan cihazlara hazırlamak için, Baugh hedeflendirilmiş kas siniri yerleştirilmesi olarak adlandırılan bir kaç ameliyat geçirdi. Prosedür, zamanında kollarını hareket ettiren sinirlerin robotic kolları hareket ettirecek şekilde düzenlenmesini içeriyor.
Daha sonra bir bilgisayar başında yeni kollarını hareket ettirebilmek için soyut antrenmanlar yaptı. Son olarak araştırmacılar takılan protezlerin beyin sinyalleri ile eşleştirilmesi işlemini de tamamladılar.
Yeni kolları ile bir çok farklı görevi yerine getirmeyi başaran Baugh, böylelikle dünyanın iki takma kolunu zihinle hareket ettirebilen ilk insanı olma unvanını kazandı.
Araştırmacılara göre Leslie Baugh çok yakında yeni iki koluyla beraber araştırma merkezinden çıkacak ve günlük yaşantısında onları rahatça kullanabilecek.