Son günlerde gündeme gelen alkol yasaklarıyla birlikte biracıların yasak başlamadan göbekte stok yapma çabasına bir destekte benden gelsin. İşte size bira hakkında bilmediğiniz gerçekler.
"Beer is proof that god loves us" Ben Franklin

1. "zythology" bira yapımı, süreci ve bira mayasının işlevlerini inceleyen bir bilim dalı var

2. Yazılı en eski tarif M.Ö. 5000 yılına ait bir taş tablet üzerinde bira yapımını anlatan tariftir ve şarkı formunda yazılmıştır.

3. En eski bira reklamı M.Ö. 4000 yılına ait taş tablet üzerine işlenmiş 2 elinde bira kadehi olan koca memeli bir kadın resminin altına "Drink Ebla Beer- The beer with the heart of lion" yazarak yapılmış.

4. İlk uzman bira üreticilerinin tümü kadındı.

5. Aşırı alkolden kaynaklanan ilk trafik kazası M.Ö. 2000 yılında Eski Mısırda gerçekleşmiş. Kafayı çekip sarhoş olan at arabası sürücüsü, yolda Aşk ve Eğlence tanrısı Hathorun rahibelerinden olan bir kadını ezerek öldürmüş. Olaydan sonra yakalanarak, bira içtiği tavernanın kapısında çarmığa gerilmiş ve işkence yapılmış. Cesedini leş yiyici hayvanlar parçalayıp sadece kemikleri kalana kadar orada asılı kalmış.

6. İngilizlerin Hindistana kadar deniz yoluyla ulaştırmak istedikleri biralarını yol boyunca bozulmasın diye daha fazla alkol ve biraçiçeğiyle mayalaması sonucunda günümüzde Hindistan Birası olarak da bilenen daha sert, daha aromalı bira türü olan IPAs ortaya çıkmıştır. (İndia Pale Apes)

7. Tam 400 çeşit bira vardır ve Belçika en çok yerel bira markasına sahip ülke.

8. "cenosillicaphobia" : boş bira bardağı fobisi
9. En pahalı biranın fiyatı 1000 pound ve sadece Londra'da Bierdrome adlı barda satılıyor.

10. Tarım alanındaki gelişim insanların daha çok bira içmek istemesiyle başlamıştır. Daha çok hasat almak için insanlar sabanı, tekerleği ve sulama sistemleri gibi buluşları yapmışlardır.

11. Bira içmek zekayı arttırırken, kalp krizi riskini azaltır.

12. Her gün bir bira içmek böbrek taşı dökme riskini %40 azaltır.
13. Eski mısırda erkeklerin bira yapmasını ve satmasını engelleyen yazılı yasalar vardı. Bira yapmak ve satmak kadın işiydi.  ise Eski Peru'da bira yapan kadınlar en güzel kadınlar arsından seçilirdi.

14. Hammurabi kanunlarında statüye göre günlük bira içme maddesi vardı. Kötü bira servis eden kadın ise cezalandırılıyordu.
15. Çek Cumhuriyeti kişi başına en fazla bira içilen ülkedir. Çin ise en çok bira içlen ülkedir.(350 milyon hektolitre)
16. Altılı bira paketleri ilk kez 1935 tarihinde üretildi ve barlara giden insan sayısında düşüş yaşanmaya başladı.