Hanımlar ve beyler serimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Başlıktanda anlaşıldığı üzere 3'üncü bölümü yazıcam bugün size. Bugün otel odasında ölen ünlülerden John Bonham ve Gary Moore' u inceliycez. 

Bakalım bu insancıklar son nefeslerini verdikleri otel odalarında nasıl ölmüşler.

5.  John Bonham (Bonzo)


John Bonham (Bonzo)


RedditchWorcestershireİngiltere'de doğdu. Bateri çalmayı beş yaşında, annesinin de eşlik ettiği teneke, kahve kutuları ve tencere kaplarıyla öğrendi.Ayrıca babası marangozdu ve atölyesinde tahta parçalarını baget yerine koyarak çalışmalar yapardı. İlk bateri setine on dört yaşında sahip oldu. 1968 yılında Jimmy Page (Gitarlar), Robert Plant (Vokaller) ve John Paul Jones (Bas gitar) ile dünyanın en büyük Rock müzik gruplarından olan Led Zeppelin'i kurdu. Bateri çalmak kadar bağımlı olduğu alkol sonunu hazırladı. Geride 300 milyonu aşkın satışlarıyla ve inanılmaz davul sololarını saklayan albümleri kaldı.

John BONHAM yani Bonzo, evliliğini 17 yaşında yapmıştır ve ev kirasını ödemek için sigarayı bile bırakmıştır. Bir çok amatör ve orta düzey gruplarla çalıştıktan sonra kısa sürede adı “müthiş gürültülü çalan davulcu” olarak anılmaya başladı. O kadar gürültülü çalıyordu ki şimdiye kadar hiç kimse bu kadar sesli ve teknik çalamamıştı. İşte bu gürültü sebebi ile de artık kara listeye alınmış bir davulcu olmuştu. 

Bonzo en çok grubu Led Zeppelin'i yalnız bırakmaktı. Evet, Bonzo üstadın en korktuğu şey buydu ve her konser öncesi çok heyecanlanırdı sırf bu yüzden. Heyecanını bastırmak için kendini içkiye verirdi. Müzisyen kişiliğinin dışında John BONHAM çok şakacı, enerji dolu ve macerayı seven bir insandı. Bir keresinde lüks bir otelin kral dairesini almak için şeyh kılığına girmiş ve otelcileri işletmiştir. Üstelik bu işi çok yakından bildiğimiz Glenn CORNIK (Jethro Tull) ile yapmıştı.

Ve artık Led Zeppelin en üst sıradaydı, her yerde konuşuluyordu. Tabii ki Bonzo’da çılgınlıklarıyla… Dedik ya, Bonzo’nun en korktuğu şey grubu yalnız bırakmaktır diye. İşte öyle de oldu. Bir turne öncesi her zaman her şeyden yakın hissettiği içkisi ile son saatlerini yaşadı ve yüzüstü yattığı içinde kendi kusmuğunda boğuldu.

John Bonham 25 Eylül 1980’de yaşamını yitirmiştir.


6.  Gary Moore

Gary Moore

Gary Moore (d. 4 Nisan 1952, Belfast, Kuzey İrlanda, ö. 6 Şubat 2011 İspanya)
1952 yılında Kuzey İrlanda'nın Belfast şehrinde doğan Gary Moore, 16 yaşında Phil Lynott'la birlikte ilk önemli grubu Skid Row'u kurdu. Ancak kısa süre sonra Lynott kendi grubu Thin Lizzy'yi kurmak için ayrıldı. Grubun geri kalanı 1970'te Londra'ya giderek CBS Records ile anlaşma imzaladı. İki albüm yaptıktan sonra grup dağıldı ve 1973 yılında gitarist Gary Moore Band'ı kurdu.
Bu uzun süre içinde Santana, Ozzy Osbourne, John McLaughlin, Phil Lynott, Greg Lake, B.B. King, Albert King, Jean Luc-Ponty gibi birçok devle birlikte çalışan Gary Moore, rock gitarının en önemli ve başarılı temsilcilerinden biri oldu.
Hard rock, caz ve blues gibi birçok değişik türlerde örnekler verdi, birçok gitarcıyı etkiledi ve rock tarihine geçti.
58 yaşındaki sanatçı 6 Şubat 2011'de İspanya tatilinde uyku sırasında hayatını kaybetti. Kalp krizinden dolayı hayatını kaybettiği düşünülüyor.

Videoları izlemeden geçmeyin, konunun bütünlüğü ve hafızada kalıcı olması bakımından görsel işitsel şeyleri kaçırmamak lazım. O kadar uğraşıyoruz arkadaşım 5 dakikanı ayırda kulaklarının pası gitsin.
(Bu arada kulaklarınızı kulak temizleme çubuğuyla temizlemeyin acayip zararlıymış.)


Dördüncü bölümde çok şaşıracağınız isimler var. Bir dahaki başlığımızda buluşmak üzere. SiYu