Xiaomi, 2023 Mobil Dünya Kongresi'nde, kesintisiz, kablosuz bir artırılmış gerçeklik (AR) deneyimi sunan devrim niteliğinde  Wireless AR Glass Discovery Edition'ı tanıttı. Bu en son teknoloji ürün, Xiaomi'nin dağıtılmış bilgi işlem kullanan ilk kablosuz AR gözlüğüdür. Gözlükler, magnezyum-lityum alaşımı, karbon fiber parçalar ve kendi geliştirdikleri bir silikon-oksijen anot pili gibi bir dizi hafif malzeme içeren hafif bir tasarıma sahiptir.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition, bireysel deneyim düşünülerek tasarlanmıştır. Bu cihaz, bir ana bilgi işlem cihazına kablolu bağlantıya güvenmek yerine, akıllı telefondan AR gözlüğüne yüksek hızlı veri bağlantısı elde etmek için tasarlanmış. Snapdragon XR2 Gen 1 Platformu üzerine inşa edilen bu Snapdragon Spaces XR Geliştirici Platformu destekli gözlükler, akıllı telefon cihazı ile gözlük arasında 3 ms'ye kadar düşük bir kablosuz gecikme süresi ve 50 ms'ye kadar düşük tam bağlantı gecikmesi ile kablosuz bağlantı sunabiliyor.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition, sektörde "retina düzeyinde" bir ekrana ulaşan ilk gözlük oldu. 58 PPD'ye sahip bu gözlükler, bu kalite spesifikasyonunu karşılayabilen ilk ürün olarak sektör lideri haline geliyor. AR gözlüğün optik modül tasarımı, ışık kaybını en aza indiriyor ve 1200nit'e kadar göz içi parlaklığıyla net ve parlak görüntüler üreterek AR uygulamaları için güçlü bir temel sağlayabiliyor. Ek olarak bu artırılmış gerçeklik (AR) gözlüklerinin, farklı aydınlatma koşullarına uyum sağlayabilen elektrokromik lenslerle donatılmış olduklarını da ekleyelim.

Ayrıca bu akıllı gözlükler, tek elle, son derece hassas hareket etkileşimi sağlayan, yenilikçi bir mikro hareket etkileşimi özelliğine de sahip. Cihaz, Mi Share'in uygulama akışı özelliği sayesinde ekosistemde bulunan çeşitli büyük ekranlı uygulamaları da destekleyebiliyor.

Xiaomi Wireless AR Glass Discovery Edition, AR alanında oyunun kurallarını değiştiren, hantal teller veya kablolar olmadan üstün bir AR deneyimi sunan bir ürün. Gözlükler, kullanıcılara yeni ve daha bağlantılı bir deneyim sunarak dijital ve gerçek dünyanın kusursuz entegrasyonuna yönelik büyük bir adım. Daha fazla ayrıntı için buraya tıklayın.