Kripto paraların hızlı yükselişi birçok insanı bu yatırım aracına çekti. İnanılmaz rakamlar telaffuz ediliyordu. Bu insanların %90'ı, sosyal medya platformlarında kripto alım/satım önerisi yapan fenomenlerin önerdikleri borsalar üzerinden işlem yaptılar. Ne yaptıkları konusunda büyük bir kısmının hiç bir fikri yoktu. Gözden kaçırdıkları çok önemli bir husus vardı: "Kriptonuz bir borsada saklanıyorsa, bu sizin kriptonuz değildir". Bu gerçeği çok acı bir şekilde öğrenmek zorunda kalan bir çok insanın hayatı alt üst oldu.

Hiç bir güvenlik tedbiri siber alanda size %100 koruma sağlamaz. Bilgisayar korsanları, hırsızlığı önlemek için tasarlanmış güvenlik önlemlerine rağmen bazen bu yüksek güvenlikli kripto borsalarına erişim sağlayabilir. 

Fiziksel bir kripto cüzdanı (soğuk cüzdan olarak da bilinir), kripto varlıklarınızı saklamanın en güvenli yöntemlerinden biri. Çünkü bu cüzdanlara internet üzerinden erişilemez ve bu sayede, dijital varlıklarınızın yönetimi üzerinde sadece siz tam kontrole sahip olursunuz. 

Yeni Ledger Stax kripto cüzdanı, günlük işlemlerinizi kolaylıkla yapabilmeniz için tasarlanmış ve aynı zamanda dijital varlıklarınızı güvenli bir şekilde koruyabilir. iPod'un tasarımcısı Tony Fadell'in desteğiyle oluşturulan yeni bu soğuk kripto cüzdanı, varlıklarınız üzerinde tam kontrol sahibi olmanızı sağlar ve bir Secure Element çipine, kendi işletim sistemine ve size işlemlerinizin tam bir dökümünü göstermek için bir E Ink ekranına sahip. Bu zarif cüzdan, alüminyum bir kasaya yerleştirilmiş ve çok sayıda cihazı üst üste koymanıza izin veren entegre mıknatıslara sahip. Kripto varlıklarınızı attıktan sonra fazla kullanmadan bir kenara bıraksanız her biri birkaç ay boyunca tam şarjlı olarak kalabiliyor. Kablosuz olarak da şarj edebileceğiniz Ledger Stax soğuk kripto cüzdanı hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın. Aşağıdaki video da size bir fikir verecektir.