Gymkhana geri döndü ve bu sefer tamamen elektrikli.

Ken Block ve Hoonigan, fiziğe meydan okuyan sürüş serisinin Electrikhana adlı başka bir bölümü ile bizi çıldırtmak için geri döndüler. Adından da anlaşılacağı gibi, görünürde bir yanmalı motor yok. Bunun yerine, tamamen elektrikle çalışan, 1400 beygirlik, dört tekerlekten çekişli ve Pikes Peak'ten ilham alan bir coupe olan inanılmaz Audi S1 Hoonitron'u izliyoruz. Bu resmen bir isyan.

Electrikhana, çoğunlukla The Strip'te olmak üzere Las Vegas gerçekleştirilen çekimler, bol miktarda lastik dumanı, inanılmaz parlak ve göz kamaştırıcı ışıklar içeriyor.

Ken Block yaptığı açıklamada, "Bir elektrik motorunun anlık torku, bazı hileleri yepyeni bir alana taşımamıza izin verdi." diyor ve ekliyor, "Aşırı abartılı geriye doğru girişler, kusursuz yüksek hızlı 360'lar ve dört tekerlekten dumanlı fırlatmalar. Bütün bunlar Hoonitron Gymkhana dünyamızda yepyeni bir deneyim. Sonuç olarak; 140 km/s'nin üzerinde hız ile gerçekleştirdiğimiz lastik öldürücü ve merkez eksenli 360'lar, daha önce hiçbir yarış arabasında deneyimlemediğim G kuvvetleri yarattı."

54 yaşında bile, 800 voltluk bir süper otomobilin direksiyonundayken inanılmaz numaralar yaparak başka hiçbir şeye benzemeyen sürüşler yapabilen Ken Block'un yerini Travis Pastrana'ya devrettiği videoyu halen akıllarımızdan çıkaramadık.

Yönetmen Brian Scotto yaptığı bir açıklamada, "Vegas o kadar eşsiz bir yer ki, geceleri kelimenin tam anlamıyla enerjiyle çarpıyor ve biz de oraya giderek bunu yakalamak istedik. Elde ettiğimiz erişim düzeyi benim için hala şok edici. The Strip'i saatlerce kilitledik. San Francisco'daki Gymkhana Five'dan beri 'Bunu yapmamıza izin vereceklerine inanamıyorum' hissini yaşamadım.”

Bu harika gösterinin videosunu yazının sonunda bulabilirsiniz. Kulaklıklarınızı kullanmanızı şiddetle öneriyoruz.