Son birkaç yılı Ford sponsorluğunda geçiren, drift ve ralli efsanesi Ken Block, bundan sonraki yarış ve Gymkhana makinelerini hazırlayacak olan Audi ile çalışmaya başladı. Bu yazımızda, Audi'nin S1 e-tron quattro Hoonitron Gymkhana Prototipi olarak adlandırılan ve ünlü driftçi için açılış kapsamında hazırlanan YouTube'daki ilk görüntülerine bakıyoruz.

Sadece altı ay içinde tasarlanan ve üretilen prototip, Hoonigan ekibi tarafından modifiye edilmek yerine tamamen bir fabrika tarafından üretilen ilk Gymkhana otomobilini temsil ediyor. Ken Block, Audi'ye ulaşarak S1 modellerinden birini elektrikli hale getirmelerini istemiş, ancak Audi işi daha da ileriye taşıyarak, Almanya'nın Ingolstadt kentindeki tasarım merkezini görevlendirerek B Grubu yarış arabalarından birini tamamen modernize ederek onu daha iyi bir hale getirmeyi seçmiş. 

S1 Hoonitron, Audi'nin yarış ve Ar-Ge departmanlarında görev yapan mühendislerin çalışmaları sonucunda, son teknoloji mekanik ekipman ve tamamen elektrikli bir aktarma organına sahip olmuş. S1'in bu ultra modern yorumu, eksiksiz bir aero kiti ve genişletilmiş çamurluklar ile desteklenmiş. 

S1 Hoonitron, Audi'nin elektrikli Dakar yarış arabası projesinden bazı görsel unsurları ödünç almanın yanı sıra orijinal S1 Pikes Peak'e selam çakan arka kanat ve arka çamurlukların bağlanması gibi sayısız detay da içeriyor. 

Uzun lafın kısası, özel bir aero disk donanımlı tekerlek setine binen Ken Block'un bir sonraki bu Gymkhana arabası, Audi'nin Le Mans, Dakar ve Formula E yarışçılarında kullanılan bir çok teknoloji ve özelliği üzerinde gizliyor.

Block, özel olarak hazırlanan Audi S1 ​​e-tron quattro Hoonitron ile “Elektrikhana” başlıklı Gymkhana YouTube videosunda ilk karşımıza çıkacak. Daha fazla detay isteyenler buraya tıklayabilir.