Yalnızca son yarım yılda, Toyota'nın birinci nesil Land Cruiser'ı, değerinin iki katından fazla artması ve istikrarlı bir şekilde yükselmeye devam etmesiyle muazzam bir popülerlik kazandı. Modele yönelik yeniden canlanan ilgi, Toyota EV yelpazesine Compact Cruiser EV Concept olarak bilinen FJ/BJ'nin yeni ve modern bir versiyonunun eklenmesini gerektirdi.

Fransa'nın Nice kentindeki Toyota Europe Design geliştirme merkezi tarafından tasarlanan Compact Cruiser EV, kirli işler için bol miktarda tork sağlayan çağdaş bir tam elektrikli güç aktarma organının üzerine inşa edilmiş. Birinci nesil Land Cruiser'dan görsel ipuçları ödünç alan klasik arazi aracına uygulanan bu modern yaklaşım, 1950'ler modelinin kutuya benzer görünümünü korurken, ön ve arkada şık LED aydınlatmalar ve belirgin çamurluklar gibi daha modern dokunuşlarla 21. yüzyıla taşımış. Toyota'nın off-road mirasına dayanan bu konsept, Toyota tarafından bir yaşam tarzı aracı olarak lanse ediliyor ve kendisini hem günlük işe gidip gelme hem de hafif arazi sürüşlerinde kullanabileceğinizi belirtiyor.

Mevcut son model FJ Cruiser'dan belirgin şekilde daha şık bir görünüme sahip olan Toyota EV Compact Cruiser, yükseltilmiş bir süspansiyon kurulumuna, retro esintili beş kollu jantlara, düşük profilli bir tavan merdivenine, ön çekme kancalarına ve neredeyse her yerinde LED aydınlatmalara sahip. Aracın bagaj kapısına kadar uzanan ray tipi portbagaj sistemi, konseptin ön tamponuna entegre edilmiş ve bir soğutma sistemi gibi görünen detaylar da mevcut.

İlk olarak geçen Aralık ayında Tokyo'daki Mega Web parkında tanıtılan Toyota EV Compact Cruiser Concept, geçtiğimiz günlerde yıllık Milano Design Week sırasında Car Design Award for Concept Vehicles ödülü ile taçlandırıldı. Toyota'nın bu konsepti üretime sokma planının olup olmadığı belli değil, ancak Compact Cruiser EV yine de markanın gelecekteki tasarım dili ile ilgili ip uçları veriyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın