Kawasaki, uzun süredir özellikle çocuklar ve gençlere hitap eden küçük boyutlu bisikletler üretiyordu. Ancak Team Green'in tamamen yeni ve Elektrode Balance Bike olarak adlandırdıkları elektrikli denge bisikletini piyasaya sürmesiyle daha da genç bir demografi için kapıyı aralamış oldular.

KTM, Husqvarna ve Harley-Davidson'dan gördüğümüz, hepsi özel tasarımlarla süslenmiş mevcut STACYC denge bisikletlerinin aksine, Kawasaki'nin denge bisikleti, sıfırdan tasarlanmış tamamen yeni bir iki tekerlekli model olarak karşımıza çıkıyor. Elektrode Balance Bike, sert 28,8 mm çelik çatal, sert kuyruk ve 16” dökme jantlarla eşleştirilmiş alüminyum bir şasi etrafında inşa edilmiş. Bu elektrikli denge bisikletine güç sağlayan şey ise hava soğutmalı ve doğrudan tekerlek göbeğine yerleştirilmiş EIWOL elektrik motoru. 8 km/s, 12 km/s ve 21 km/s gibi üç farklı güç modu ( Low / Mid / High) bulunan motor sayesinde küçük binicilerin daha yüksek hızlara çıkmadan önce yönetilebilir miktarda güçle başlamalarını sağlar.

Elektrode, 150 dakikalık sürüş süresi sunan ve tam şarj için yaklaşık 2,5 saatlik şarj gerektiren 250 watt'lık, 36 voltluk bir Lityum-iyon bataryadan güç alıyor. Frenleme, mekanik bir kaliper tarafından tek bir 160 mm arka rotor ucu ile gerçekleştiriliyor. Bir klasik haline gelmiş olan Kawasaki Green yarış görünümüne bürünmüş Elektrode, katlanır ayaklıklara ve MX tarzı bir ön plakaya sahip.

2023 Kawasaki Elektrode Balance Bike hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın