Daha önce bir Mercedez-Benz 190 EVO III Konsept Tasarımı ile karşımıza çıkan Khyzyl Saleem, bu kez lüks SUV sınıfından Range Rover SV modeli üzerinde yaptığı çalışma ile dikkatimizi çekmeyi başardı.

Range Rover, SUV araçların arazi kabiliyeti kadar lüks yönünü de vurgulayan bir model. Tasarımcı Khyzyl Saleem, bu aracın tasarımını tekrar değerlendirirken tercihini ralliye hazır bir off-road canavarı yönünde yaptı. Saleem'in konsepti, gerçek bir off-road araç şasisinin CAD verilerini alarak, Autodesk 3DS Max'in yardımı ile karbon fiber Range Rover SV üstyapısını bir araya getiren bir çalışma olmuş. Yaptığı bir sonraki radikal değişiklik ise motor yerleşimi tercihi. Saleem, konseptinin hangi motoru kullanacağını belirtmemiş olsa da, şasi motoru ortaya monte edilmiş bir konumda taşıyor. Haliyle bu durum standart SV'nin standart önden motorlu düzeninden çok uzak.

Saleem'in tüm çalışmaları gibi, bu off-road konsepti de tasarımcının birinci sınıf yeteneğini tam olarak ortaya koyan bir çalışma. Bu proje, Kyza'nın, aracın türü veya tarzı ne olursa olsun bir gösteri aracı haline getirebileceğini de açıkça gösteriyor. Rendered'ın bir sonraki bölümü için önümüzdeki hafta Hagerty'nin Youtube kanalını kontrol ettiğinizden emin olun.