Dünyaca ünlü konsept sanatçısı Khyzyl Saleem yaklaşık bir ay önce Hagerty tarafından dijital tasarım ve yaratma sürecine içeriden bir bakış sunduğu Rendered adlı on bölümlük bir video dizisi üretmesi için görevlendirildi. Bu serinin son bölümünde, Kyza'nın tamamen ikonik 1990 Mercedes-Benz 190E 2.5 16 Evolution II'ye nasıl kendi imzasını attığını görüyoruz.

Automobili Amos'un Lancia Delta Integrale Futurista gibi diğer yüksek performanslı modernize edilmiş klasiklerinden ilham alan bu projenin amacı, AMG otomobilinin restore edilmiş bir versiyonunu sunmaktı. Autodesk 3ds Max kullanılarak oluşturulan tasarım, Kyza'nın tipik olarak çarpılmış duruş ve geniş gövde stili aero kitine göre elden geçirildi. Artık büyük ölçüde genişleyen çamurluklar, genişletilmiş bir arka kanat, tamamen elden geçirilmiş bir ön kısım, açıkta bir radyatör, karbon dış kaplama ve aero kit elemanları ile gerçekten dikkat çekici bir hale bürünmüş durumda. Yapının en dikkate değer yönlerinden biri ise Kyza'nın eline verilen Mercedes-Benz donörünü iki kapılı bir model olarak yeniden tasarlaması diyebiliriz.

Tasarım ayrıca; modernize edilmiş LED donanımlı bir kare far seti, her iki tarafta arka difüzörlerle çevrili merkezi çıkışlı bir çift egzoz ve orijinal 190 EVO II'da kullanılan stok jantlara dayanan özel tasarım bir jant seti ile donatılmış. Bir çift yarış koltuğunun da kullanıldığı iç mekanda, tam bir yuvarlanma kafesine de yer verilmiş. EVO III'ün tasarımındaki son adım ise, Petronas-AMG Formula 1 takımının renkleri ile yapılan ultra temiz bir yarış görünümü sunan dijital boya işi olmuş.

Kyza'nın son çalışması büyük ölçüde dönüşüm yaratmış olmasına rağmen, tasarımın dayandığı orijinal modelin ne olduğu konusunda da hiç şüphe bırakmıyor. Önümüzdeki altı hafta boyunca her hafta Hagerty'nin Rendered serisinde yepyeni projeler sunmaya devam edecek olan Khyzyl Saleem'in Instagram adresini (@the_kyza) ziyaret ederek diğer çalışmalarına da göz atabilirsiniz.