1997'de tanıtılan beşinci nesil Porsche 911  (Type 996 olarak da bilinir)  su soğutmalı motorları ve sıra dışı ön farlarıyla tanınan ve belki de en az popüler olan 911'dir diyebiliriz. Porsche Club of America'nın bu aracı ele alarak potansiyelini göstermeye karar vermesinin ana sebebi de bu popülerlikten uzaklığı olmuş. Sonuç ise, Porsche Classic'in büyük bir desteğiyle tamamlanan ve tam bir restorasyondan geçen 911 Classic Club Coupe olarak karşımıza çıktı. 1998 model 911 Carrera'yı temel alan Porsche 911 Classic Club Coupe, 911 GT3'ün şasisine, frenlerine ve motoruna sahip. Restorasyon sırasında, gövde güçlendirilerek 1972 911 Carrera RS'den ilham alan ördek kuyruğu spoylerine ve 18 inç dövme Fuchs jantlara uyacak şekilde değiştirilmiş. Sport Gri Metalik boya, kaputtan spoylere kadar uzanan ana hatları mavi açık Sport Grey Metalik çizgiler, yanlarda "Classic Club Coupe" yazısı ve "Classic Club Coupe" arması ile deteklenmiş. 

Aracın iç kısmında ise ağırlıklı olarak siyah bir iç mekan bizi karşılıyor. Arduvaz grisi vurgular, delikli bir Alcantara tavan döşemesi, kapı panelleri ile koltuk orta kısımlarında Pepita desenli işlenmiş deri, mavi renkli dikişler göze batıyor.

Anlatması birkaç satır süren bu Porsche'nin ortaya çıkması için tam iki buçuk yıl süren bir çalışma yapılmış. Peki olmuş mu? Evet olmuş.

Porsche 911 Classic Club Coupe hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.