1950'lerin sonunda kurulan ve 80'lerin ortalarında batmaya başlayan Bultaco, merkezi İspanya'nın Barselona kentinde bulunan ikonik bir motosiklet markasıydı. Firmanın fabrika kapılarını kapatmasının üzerinden neredeyse kırk yıl geçmesine rağmen, Bultaco çağdaş motosiklet topluluğu tarafından sevgiyle hatırlanmaya devam ediyor. Bunun kanıtı olarak da Cafe Racer Dreams'in, Bultaco'nun Frontera 370 Gold Medal'ından doğrudan ilham alarak geliştirdiği ve #CRD128 olarak adlandırdığı çalışmasını gösterebiliriz.

CRD ekibi, Frontera 370'in 363cc iki zamanlı tekli motorlarından birini kullanmak yerine projeyi 1983 model bir BMW R80RT ve hava soğutmalı boxer motor etrafında inşa etmeyi seçti. Tüm bu projenin sadece altı haftada tamamlanması gerçeğiyle daha da etkileyici hale gelen motosiklet, Hagon arka amortisörlerini ve çift diskli ön frenle tamamlanmış ters Showa ön ucunu içeren modern bir bileşen paketi ile yoğun bir şekilde yükseltilmiş. Motosikletin solunum tarında ise K&N pod filtreler, yeni Bing karbüratör ve alçak bir SuperTrapp egzozu tercih edilmiş.

CRD ekibi, onlara ilham veren Bultaco'ya saygı göstermek amacıyla, BMW'yi 1970'lerin Frontera 370 Gold Medal'ından alınan eksiksiz depo, far ve far kapağıyla donattı. Ek görsel iyileştirmeler arasında, süet ve deri döşemeli yüzer bir traktör tarzı koltuk, yüksek montajlı bir ön çamurluk ve motosikletin her iki yanında asılı duran numara panoları olan bir arka çamurluk yer alıyor. Continental Twinduro lastiği takılmış dövme jantlara oturan yapı, aynı zamanda İtalyan yapımı Tarozzi arka setleri, özel bir muhafaza içinde bir Motogadget Motoscope Tiny ekran seti, yeni Domino Rally kulpları takılmış Renthal gidon, LSL rezervuarları ve gidon ucu dairesel aynalar barındırıyor.

Neredeyse 130 tamamlanmış projeyle, CRD'nin bu Bultaco gibi dünya standartlarında özel yapım işler sunmak için gerekli becerileri geliştirmiş olması açıkçası hiç şaşırtıcı değil. #CRD128 ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak isterseniz, İspanyol şirketin web sitesinden daha fazla bilgi alabilirsiniz.