1975'te Tim Leatherman ve eşi, Avrupa ve Orta Doğu'da uzun bir yolculuğa çıkmadan önce Amsterdam'da 300 $'a bir Fiat 600 satın aldı. 300 dolarlık bu Fiat, şaşırtıcı olmayan bir şekilde, Tim'in ele almak zorunda kaldığı mekanik sorunlarla doluydu. Bu durum, OSU eğitimli makine mühendisine bir dizi işlevi bir araya getiren tek bir araç tasarlama konusunda ilham verdi. Sonuç olarak, bugün Leatherman olarak bildiğimiz çok amaçlı alet segmenti ortaya çıkmış oldu.

Başlangıçta prototip olarak Leatherman'in garajında ​​geliştirilen çok amaçlı alet "Mr. Crunch", 40 yıldan uzun bir süre sonra şirketin Garage inovasyon merkezinin (Leatherman'in tasarımcıları ve mühendislerinin yeni bir şeyler deneyip piyasaya sürerek, çoklu alet pazarını zorlayan ve sınırlı sayıda  üretim yapan bir merkez) lansmanı ile kurucusunun yenilik ruhunu onurlandırmak istiyor.

Toplam 21 alet ve işlevle donatılmış olan Mr.Crunch;

  1. Kör pense
  2. Premium değiştirilebilir tel kesiciler
  3. Birinci sınıf değiştirilebilir sert tel kesiciler
  4. Kablo sıyırıcı
  5. Kablo birleştirici
  6. 420HC Bıçak
  7. Yaylı makas
  8. Konserve açıcı
  9. Bız
  10. Konserve açacağı
  11. Şişe açacağı
  12. Ahşap/Metal eğe
  13. Yıldız tornavida
  14. Orta tornavida
  15. Küçük tornavida
  16. Ekstra küçük tornavida
  17. Levye
  18. Cetvel (1,41 inç | 25 mm)
  19. Keski
  20. Gözlük tornavidası
  21. Geri çekilebilir pense gibi araçları tek bir vücutta bir araya getiriyor.

Dünya çapında sadece 500 adet ile sınırlı olan Leatherman Mr. Crunch Multi-Tool, şu anda 199 $ olarak belirlenen fiyat etiketi ile satışa sunuldu. Çok amaçlı aletin yanı sıra, Mr. Crunch eski Leatherman deri kılıfı ile birlikte satılıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.