Tim Leatherman kim? O ünlü çoklu aparatın mucidi. Mekanik mühendislik eğitimi alan Tim şu an ABD'de bir üretim firmasının sahibi. Sizce bir mucit cebinde ne taşır?

Soru: Cebinizde ne taşırsınız?
Tim Leatherman: Son yıllarda cepte taşıdıklarımı azaltmaya çalıştım. Şu an cebimde bir Leatherman aparatı ve iki adet fener var. Bir kalemim de var. Ayrıca yanımda Stanly Powerlock marka mezura da taşırım. Sol cebimde ise bazı bozukluklar, fener için yedek batarya ve nane şekeri var. Bir de kulaklık. Sol arka cebimde gözlük temizleme bezim, tarak ve ıslak mendil var. Sağ arka cebimde ise mendil. Gömlek cebimin içinde not kağıtları, kredi kartı faturası ve notlar var. Diğer gömlek cebimde 4'lü kalem, mekanik kalem ve kalemtraş mevcut.



Soru: En çok neyi kullanıyorsunuz?
Tim Leatherman: Maalesef cep telefonumu. İkincisi ise kalemim. Ardından ise Leatherman aparatı geliyor.

Soru: Cebinizde en uzun süredir duran nedir?
Tim Leatherman: Kalem ve aparat. Garajımdaki 40 yıllık prototipler de dahil.

Soru: Geçmişiniz nedir?
Tim Leatherman: Mekanik mühendislik mezunuyum. Mekanik mühendis olarak çalışmaya başladım ve işimi sevmediğimi anladım. Ayrıca yabancı bir kadınla tanıştım. O ülkesine dönünce peşinden gittim ve onla evlendim. Vietnam'da 2.5 yıl kaldım, ardından ülkeme döndüm ve yollara düştüm. Aparat fikri burada aklıma geldi. Garajımda 8 yıl boyunca tasarımını yaptım ve yatırımcı aradım. 35 yıldır piyasadayız.

Soru: Kalemden çok bahsettiniz.
Tim Leatherman: Çok amaçlı şeyleri severim, 3 renkli bir kalem taşırım ve bittikçe yenisini alırım. Maalesef üreticisi bu kalemin üretimini bitirdi. Şimdi ise klasik 4'lü Bic kullanıyorum.



Soru: Boş zamanlarınız?
Tim Leatherman: Portland'da biz sık sık yürüyüşe gideriz. Doğa burada çok güzel.

Soru: Yanınıza ne alıyorsunuz?
Tim Leatherman: Bu aralar Leatherman bileziği çok taşıyorum. Çünkü sık sık sıkılması gereken bir vida görüyorum.

Soru: Ormanda tek başına kalsaydınız?
Tim Leatherman: Eğer bir Leatherman almam şart olsaydı Signal alırdım. Çünkü birçok işinizi görür. Bir cep telefonu da iyi olurdu. Signal'la ateş yakabilirsiniz bu arada.

Soru: Geleceğin EDC'si sizce nedir?
Tim Leatherman: Bizim amacımız hep birşeyleri tamir etmek oldu, ve buna devam etmeye kararlıyız. Ama gelecekte belki de sıra lazer kullanmaya gelecek. İşte o gün Leatherman bir lazer kullacak! Buna emin olun.

Soru: Başka bir şey icat etmek ister miydiniz?
Tim Leatherman: Kaçırmayan bir tenis raketi.