Porsche 2019'un sonlarında, markanın imza niteliğindeki lüks ve performans karışımını tamamen pille çalışan bir pakette birleştiren Taycan ile ilk EV modelini tanıttı. Şimdi hızla günümüze gelelim. Stuttgart firması şimdi de Taycan GTS olarak adlandırılan elektrikli Porsche'nin daha da yüksek performanslı, piste hazır bir varyantını ortaya çıkardı.

GTS'e özel ilk elektrikli Porsche'ye damgasını vuran Taycan GTS, sedan ve Sport Turismo modellerinde üretiliyor. Her ikisi de 93.4 kWh pilden beslenen ön ve arka sabit mıknatıslı motorları bir araya getiriyor ve 440 kW (veya 590 hp) ve 848Nm tork üretiyor. Pil paketinin 800 voltluk mimarisi, hücrenin 23 dakikadan kısa sürede %80 şarj almasını sağlıyor. Kalkış kontrolü ile donatılmış Taycan GTS'in her iki versiyonu da 3,5 saniyede 0-100km/s değerini sunarken 250km/s'lik bir maksimum hız değeri de sizin oluyor. Yüksek performanslı ve pist odaklı Taycan GTS'ler ayrıca; Porsche'nin Uyarlanabilir Havalı Süspansiyon sistemi, GT Çok İşlevli Direksiyon Simidi, 21 inç RS Spyder Tasarım jantlar, Porsche Aktif Süspansiyon Yönetimi, Porsche Torque Vectoring Plus ve Sport Chrono Paketi gibi son teknoloji yetenekleri de beraberinde getiriyor.

Porsche, menzille ilgili özellikleri henüz açıklamadı, ancak bilgilerin önümüzdeki birkaç hafta içinde ortaya çıkması bekleniyor. Şu anda ön siparişe açık olan 2022 Porsche Taycan GTS 131.400 dolardan başlarken Taycan GTS Sport Turismo 133.300 dolardan satışa sunuluyor. Detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.