Genel olarak Volvo ismini duyduğumuzda aklımıza aile dostu otomobiller gelir ve bunun altında Volvo markasının aile, güvenlik, sorunsuz sürüş keyfi gibi etiketleri üzerinde toplaması yatar. Peki size bu arkadaşların geliştirdiği The Iron Knight isimli çekicinin 2 dünya hız rekorunu kırdığını söylesek! (Sizinde bizim gibi ağzınız açık kaldı mı merak ediyorum.)

Kaba, gürültülü ve orta kısma yerleştirilen, 2400 beygirlik ve 6585 kg/m tork üreten 13 litrelik guad-turbo dizel motor ile donatılan The Iron Knight 100km/s hıza sadece 4,6 saniyede çıkabiliyor. En yüksek hıza ise 276km/s rakamlarında ulaşıyor. Bu çekici iki adet kara hızı rekorunu kırdı. Bir tanesi 500 metreye 13,71 saniyede ulaşması, diğeri ise 1000 metreye 21.29 saniyede ulaşması. 

The Iron Knight'ı etkileyici yapan bir başka husus ise, üretiminde kullanılan motor ve vites kutusunun fabrika üretimi olması. Yani herhangi bir modifikasyon yapılmadan, halka satışı yapılan ürünlerin alınıp kullanılması. Her ne kadar The Iron Knight'a ulaşmanızın imkanı olmasa da, kullandığı motor ve vites kutusu setinin ulaşılabilir olması Volvo'ya ayrı bir parantez açtırıyor. Bu aracı iş başındayken görmek isterseniz aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin.