Bisiklet hırsızları kurnaz, düzenbaz tiplerdir. Çalacakları şeyi incelemek için ve hırsızlık yapmak için o kadar çok zaman harcarlar ki bu onlar için bir hastalık haline gelir. Geliştirilen her türlü hırsızlık tedbirine çözüm bulmaya çalışarak kendilerini geliştirir ve bununla övünürler. Çoğu zaman çaldıkları şeylerin değeri birkaç lirayı bile geçmez ama bu önemli değildir. Önemli olan başkasının malını ve emeğini çalarak ona zarar vermektir. Bu tiplere karşılık olarak geliştirilen en son ürün ise Kryptonite’in WheelNutz bijon somunları.



Yer çekimi odaklı bir kilit sistemi ön tekerleğinizin sökülerek çalınmasını veya kilidiniz sadece ön tekere takılı ise bisikletinizin çalınmasını önlüyor. Bu bijon somunları sadece bisikletinizi 180 derece, yani tamamen baş aşağı çevirdiğinizde sökülebilir hale geliyor. Sizde diğer bisiklet kilidiniz ile bunu imkansız hale getirseniz çoğu önemli parçanın emniyetini almış oluyorsunuz. Bu akıllı somunları takmak ise çok basit, ihtiyacınız olan tek şey 15mm'lik bir anahtar. Hava koşullarına karşı koruması bulunan Kryptonite WheelNutz, aşınma ve paslanma gibi sorunlardan da sizi kurtarıyor. Bir çiftini $27 dan alabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve satın alma için tıklayın.



Konuyla ilgili klasik bir sinema filmini de sizlerle paylaşmak istedik.




Bisiklet Hırsızları (İtalyanca özgün adıyla Ladri di biciclette), senaryosunu Cesare Zavattini'nin yazdığı, Vittorio De Sica'nın yönettiği, 1948 İtalyan yapımı drama filmidir.

Film gerek yapım tekniği, gerekse de sinema estetiği açısından Yeni-Gerçekçilik akımının simgesi olarak kabul edilir.
Filmde Vittorio De Sica, II. Dünya Savaşı sonrası yoksul Roma atmosferi içerisinde, var olma mücadelesi veren sıradan bir işçi perspektifinden, umut, utanç ve yitiriliş üçgeni ekseninde insanlık durumunu gözler önüne sermektedir. Bir süredir işsiz olan Antonio Ricci'nin yeni işi için aldığı ve iş için çok gerekli olan bisikleti, bir afişi yapıştırdığı sırada çalınır. Polis hırsızı kendilerinin bulmalarını söyleyince Antonio ve 10 yaşındaki oğlu Roma’yı karış karış dolaşarak bisikleti ararlar. (Kaynak: Wikipedia)