Elektrikli bisiklet olayı Türkiye’de henüz yaygınlaşmış değil. Çünkü bunun için bir defa öncelikle normal bisikletin yaygınlaşması gerekiyor. Bisiklet yolları lazım, bilinçli araç sürücüleri lazım… Daha çok yol var almamız gereken.

Hal böyle diye de elektrikli bisiklet teknolojisindeki gelişmeleri, haberleri takip etmeyecek değiliz. Şimdi size yakın vakitte sadece Japon kardeşlerimizin tadına varacağı bir elektrikli bisikletten bahsedeyim biraz.

Hollandalı bisiklet firması VanMoof daha önce satışa sunduğu Electrified S serisi elektrikli bisikletinden sonra şimdi de Electrified X modelini Tokyo’da görücüye çıkarmış durumda.

Bisikletin özelliklerine bir göz atarsak; kadro içerisine monte edilmiş pili 6 saatte şarj oluyor. Tek şarjla ekonomi yani pedal destekli modunda 120 km. yol gidebiliyor. Yanlış duymadınız rakam 120 km. Bu rakam tam güç modunda 60 km’ye düşüyor ki bu da fazlasıyla iyi bir mesafe. Ayrıca Electrified X elektrik motoruyla 36 km/s hıza kadar çıkabiliyor.

Bisikletin diğer güzelliği de çalınma tehlikesine karşı geliştirilen akıllı tedbirleri. Bisikletin kadrosu üzerinde bulunan dokunmatik yüzey parmak izi okuyor. Buraya dokunarak bisiklet kilidi aktif hale getiriliyor. Ya da aynı işlem akıllı telefonunuza yükleyeceğiniz uygulama ile de yapılabiliyor. Aynı zamanda çalındığında nerede olduğunu belirleyen bir izleme modülü bulunuyor.

Her ne kadar çok yakışıklı bir bisiklet olmasa da kadroya entegre ön ve arka lambaları Electrified X ‘e ayrı bir hava katmış. 18 kg. gelen alet bu kabiliyetteki bir elektrikli bisiklet için gayet normal bir ağırlıktadır diyebiliriz.

23 Mayıs itibariyle Japonya’da ön siparişle satışlarına başlayacak olan VanMoof Electrified X hakkında ilave bilgi için tıklayınız.

[post_ads]









[post_ads_2]