Akıllı saat teknolojisi son dönemin dikkat çeken olaylarından. Firmalar çok güzel modeller ortaya çıkarsa da hepimizin moralini bozan bir konuyu aşabilmiş değiller-di. Taa ki Matrix Powerwatch adında bir akıllı saat üretilene kadar.

Bu yılın Eylül ayında seri üretime geçeceği belirtilen Matrix Powerwatch, indiegogo’da şimdiye kadar 1,173,603$ gibi ciddi bir rakama ulaşmış bile.

Peki nasıl şarja ihtiyaç duymuyor? Aslında şarj oluyor ama dışarıdan bağlanan bir kabloyla değil vücut ısınızla. Yani vücudunuzdan saatinize geçen ısının elektrik enerjisine dönüştürülüp depolanması teknolojisine imza atmış durumdalar.

Matrix Powerwatch kolunuzda iken vücut ısınızdan yaktığınız kaloriyi hesaplıyor. Temel özelliği budur diyebiliriz. Ayrıca kolunuzdan çıkarıp uykuya daldığınızda verileri hafızasında saklar, sabah kolunuza taktığınızıda kaldığı yerden devam eder. Akıllı telefonunuzla iletişime geçip geçerli saat dilimini otomatik olarak ayarlar.

Cep telefonlarının geldiği noktadan dolayı bir cihaza “akıllı” demek için standartlarımız çok yüksek. Bu mantıkla düşünürsek Matrix Powerwatch’ın özellikleri hiç birimizi tatmin etmez. Ama bunu kabloyla şarj olayına alternatif bir teknolojinin ilk adımları olarak düşündüğünüzde daha çok ilginizi çekebilir.

139$ fiyatla ön-sipariş vermek ve detaylı bilgi almak için tıklayınız.