Yine bir karavana dönüştürme hikâyesi ile karşınızdayım. Bu seferki misafirimiz ise This Moving House sitesinin ve şirketinin kurucusu Jack Richens. Jack Richens’ın ilk işi ise 2012 model bir Mercedes Sprinter. Aşağıdaki görsellerine hayran kalacağınız bu Sprinter’ı Jack Richens dört kişilik ailesiyle beraber çıktığı macera tatillerinde, ailesinin yatak, yemek ve barınma ihtiyaçlarını karşılamak maksadıyla dönüştürmüş ve ortaya bir şaheser çıkmış.

Jack Richens bu şaheserde maksimum yer sağlamak amacıyla gemilerde yaşam alanı maksimum seviyeye çıkaran özel gemi tasarım teknikleri kullanmış. Dört kişinin rahatça uyuyabileceği altlı üstü yatakların bulunduğu alan; yeteri kadar tezgâha, ikili ocağa ve dar, uzun lavaboya sahip kompakt mutfak, kaptan köşkü tarzı yemek alanı bu tasarım tekniklerinin izlerini görebileceğiniz bölümler.

Bindiğiniz zaman sanki bir gemide seyahatteymiş izlenime kapılacağınız bu karavanın Jack Richens’a maliyeti ise 8500$ olmuş. Jack Richens’ın web sitesine giderseniz bu göz alıcı karavanın yapım aşaması hakkında detaylı bilgi alabilir, karavana dönüştürme ile ilgili önemli ipuçları elde edebilir ve Jack Richens ile irtibata geçebilirsiniz. Şimdilik sizi aşağıdaki görsellerle baş başa bırakayım. Gerisi size kalmış, benden bu kadar! 
 
Sizde kendi karavanınızı oluşturmak isterseniz ihtiyaç duyabileceğiniz malzeme ve donanımlara buraya tıklayarak göz atabilirsiniz.