Amerika’da üretim yapan Focal Upright firması küçük çaplı görünse de ergonomik/ortopedik ofis ürünleriyle dikkat çeken bir firma. Ürettiği ofis masa ve sandalyelerinde ergonomik ve ortopedik ihtiyaçları bir araya toplayan firma çok da geniş olmayan ürün yelpazesine kattığı Mogo Seat ile aslında kendilerinin de çok farkında olmadıkları mükemmel bir outdoor ürün üretmiş olabilirler.

Mogo portatif oturak, yaslanma ve oturma işlemini aynı anda yapmanıza olanak sağlayan bir ürün. En büyük özelliği katlanabilir ve hafif olması. Katlandığında sırt çantanızda çok az yer kaplayan ve yanınızda sürekli taşıyacağınız Mogo portatif oturak sadece 1 kilo 130 gram ağırlığında. Açıldığında maksimum 96.5 cm’ye kadar uzayan alet en kısa şeklinde 47 cm olabiliyor. Bu kadar hafif bir aletin taşıma kapasitesi ise 130kg. Alüminyum bacak ve fiberglas takviyeli oturak sayesinde bu kadar hafif ve dayanıklı olabilen alet yaklaşık 100 dolar fiyata satılmakta.

Doğa yürüyüşçüleri, bisikletçiler, fotoğrafçılar için kullanışlı olabilecek bir ürün. Bilen bilir özellikle karlı ve çamurlu yollarda yürüyüş yapmak ne kadar zorsa, mola verdiğinize dinlenmek de o kadar zordur. Hele bir de sırt çantanız varsa oturmak ve kalkmak daha da zor bir hal alır. İşte böyle bir anda sırt çantanızın ulaşabileceğiniz bir yerinde takılı duran Mogo portatif oturak yardımınıza yetişir. Yaslanarak dinlenme ihtiyacınızı olabildiğince yerine getirecek kapasitedeki aleti işiniz bitince katlar ve yolunuza devam edersiniz.

Bisikletle dolaşırken gördüğünüz bir manzarayı fotoğraflamak istediğinizde durup, bir yandan Mogo oturağa yaslanarak küçük bir mola verebilir, bir yandan güzel bir manzara fotoğrafı yakalayabilirsiniz. Ayrıca fotoğraf çekerken monopod kullananlar için de ideal olabilecek bir ürün. Mogo oturak ve monopod mükemmel bir ikili olabilir. $99 fiyat etiketine sahip olan Mogo'yu satın almak isterseniz tıklayın.