Amerikalıların büyüklükle ilgili bir dertleri olduğu kesin. Her şeyin en iyisini ve aynı zamanda en büyüğünü biz yaparız diyorlar. Akıllarında iyi olmak eşittir büyük olmak gibi bir denklem var sanırım. Amerikan araba üreticileri de bu eşitliğe inanmış olanlardan. Bu yüzden en büyük, en güçlü arabaları üretmek için devamlı bir yarış  içindeler, sanırım aramızda bundan şikayet edenimiz yok. Hele ki GMC’nin All Terrain X serisinin en son modeli olan Sierra HD All Terrain X’i görünce şikayet etmek bir yana dursun, kendinizi çok mutlu hissedeceğinize eminim.

Her şeyden önce söylemek gerekirse All Terain X modellerini Sierra 2500HD modellerinden ayıran 18 inçlik jantları, Goodyear’ın hem arazi hem de normal yol uyumlu DuraTrac lastiklerini, ön ve arka tamponu, 10cm’lik siyah yan basamakları, yan aynalara entegre sinyalleri, off-road sürüş için LED kılavuz lambaları, gövde rengi ızgara ve kapı kollarını Sierra HD All Terrain X’de de bulmak mümkün.

Sierra HD All Terrain X ayrıca daha güvenli bir off-road performansı için araç gövdesi altı koruma plakası, ara şanzıman koruma plakası, off-road bilgi grafikleri sunan sürücü bilgi merkezi, çift borulu Rancho amortisör sistemi, yokuş iniş kontrolünün olduğu Z71 off-road paketini içeriyor. Eaton otomatik kitlenen arka diferansiyel sistemi ise cabası.

Tabii bu cüretkar görünüşlü devin daha birçok özelliği de var. Aslında araçta yok yok. Ön ve arka park yardımı, 8 inçlik GMC IntelliLink diyagonal renkli dokunmatik ekran, arka görüş kamerası, ayarlanabilir pedallar, ısıtmalı ön koltuklar, ısıtmalı direksiyon, katlanabilir ısıtmalı aynalar, kablosuz mobil cihaz şarj etme, uzaktan çalıştırma sistemi, yeni sürücü kontrol sistemi ilk bakışta göze çarpan diğer özellikler.

GMC’nin Sierra HD serisinin off-road kabiliyeti açık ara en yüksek aracı olduğu söylenen ve 4 tekerlekten çekiş sistemine sahip bu devasa pikap iki farklı motor seçeneğiyle önümüzdeki sene satışa sunulacak. İlki diğerine göre standart olarak kabul edebileceğimiz ama başlı başına etkileyici olan 6 litrelik ve 8 silindirli benzinli motor seçeneği. Diğeri ise General Motors’un yeni nesil Duramax 6.6 litrelik ve 8 silindirli Turbo dizel motoruna sahip seçeneği. Bu yeni nesil motor sayesinde 445 beygirlik ve 1234 torkluk bir güç ortaya çıkıyor ki bu güce mükemmel demek yetmez, inanılmaz demek belki bir nebze bu motorun hakkını verebilir.

Oniks siyahı ve zirve beyazı renkleriyle 2017'de satışa sunulması beklenen bu cüretkâr devin satış fiyatı ise henüz açıklanmadı. Sierra HD All Terrain X hakkında detaylı bilgi almak isterseniz web sitesine bir göz atabilirsiniz.